Beställ taxi – såhär går det till!

Att beställa taxi via 02 Taksi är snabbt, effektivt, tillförlitligt och, bäst av allt, landsomfattande. Vare sig du befinner dig i Helsingfors eller Rovaniemi kan du använda samma nummer för att beställa en taxi. Beställ enkelt en taxi antingen per telefon eller i appen.

Ladda ned gratisappen

Ladda appen

Ring 020230

1,91 €/per samtal + 0,059 €/sekund (lna/msa)

Beställ taxi med appen

Du kan enkelt beställa en taxi via appen som du kan ladda ner i din egen appbutik. Liksom vår telefontjänst erbjuder 02 Taksi-appen utöver lokaliseringstjänst även olika alternativ för dina resor. Du kan jämföra olika taxibolag och välja din resa baserat på priset eller exempelvis hur snabbt bilen anländer.

Efter att du börjat använda appen kan du beställa taxin. Skriv in adressen för startpunkten i fältet för detta. Om du vill ha ett fast pris för din resa anger du adressen för din destination i fältet för detta och klickar sedan på ”Sök taxi”. Efter det kan du jämföra olika taxibolag och resor. När du valt den bil du vill ha beställer du taxin genom att klicka på knappen Gå till beställning. När du beställt taxin kan du i appen följa med dess ankomst i realtid.

Tilaa taksi sovelluksella

Taxibeställning per telefon

Du kan beställa en taxi genom att ringa vår telefontjänst på numret 020230. Om du inte är säker på den exakta adressen kan våra taxiförmedlare lokalisera dig och beställa en bil till platsen du befinner dig på. Du kan välja resa baserat på pris eller på hur snabbt bilen anländer. Efter att du gjort beställningen får du en uppföljningslänk via vilken du hittar all nödvändig information om beställningen samt möjlighet att följa med bilens ankomst på kartan.

Om det till exempel på grund av rusning inte finns några tillgängliga bilar läggs din beställning i kö eller så kan du om du så önskar kopplar direkt till en annan taxitjänst. På så sätt säkerställer vi att du alltid får bästa möjliga betjäning.

Taxibeställningarnas priser

Appens priser

02 Taksi förmedlar prisuppgifter från taxibolagen direkt till kunden utan att lägga något till dem. Det är gratis att ladda ner appen och det kostar inget för kunden att göra en beställning via den. Du hittar de olika bolagens taxipriser i appen.

Samtalspris

För samtal till 02 Taksis servicenummer 020230 uppbärs 1,91 €/samtal + 0,059 €/sek. I priserna ingår moms (24 %).  Sammankoppling och textmeddelandeuppgifter ingår i priset. Din egen operatör uppbär lokalnäts- eller mobiltelefonavgifter för köande och samtal.

Betalning

Du kan betala för din resa direkt till chauffören antingen med kort eller kontant. Dessutom kan du betala för utvalda partners resor till fast pris direkt i appen med betalkort, Apple Pay, MobilePay eller krediter som du tjänat in.

Jämför exempelpris för taxin

Transport- och kommunikationsverket Traficom kräver att taxibolag uppger pris för en exempelresa. Du kan jämföra taxibolagens exempelpris här.

Sammankoppling av samtal och textmeddelanden med uppgifter ingår i samtalspriset

Om samtalet kopplas till ett avgiftsbelagt företags- eller servicenummer uppbärs priset som är i kraft för ifrågavarande nummer under det sammankopplade samtalet. Ett samtal som sammankopplats via 02 Taksi ingår inte i din telefonanslutnings samtalspaket.

Inspelning av telefonsamtal

Vi spelar in dina samtal för att trygga parternas rättigheter i ärendena. Vi använder inspelningarna för att utveckla vår kundtjänsts kvalitet och kunnande och för att förebygga bedräglig verksamhet. Inspelningen sker på ett datasäkert sätt i enlighet med dataskyddsförordningen och andra bestämmelser. Inspelningarna används inte för andra ändamål och ges inte till utomstående. Samtalsinspelningarna hanteras endast av personer med behörighet för detta som omfattas av tystnadsplikt.

Pin It on Pinterest