8.9.2022

02 Taksin datan mukaan juhannus ja festarit näkyivät kesän taksitilauksien määrissä

02 Taksin tilausdatan mukaan juhannus oli taksien tilauksissa kesän suosituin viikonloppu. Kesän isoimmat musiikkifestivaalit puolestaan näkyivät festaripaikkakuntien tilausmäärissä. 

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Koronarajoitusten poistuminen ja tapahtumien vapautuminen näkyivät siinä, että takseja tilattiin enemmän kuin viime kesänä. Juhannusviikonloppu oli 02 Taksin tilausdatan mukaan taksitilauksissa koko kesän suosituin viikonloppu. Taksikyytejä tilattiin juhannuksena kaikkein eniten Turkuun, Kuopioon ja Helsinkiin, mutta käytännössä juhannuskansan tilaukset hajaantuivat ympäri Suomen. 

”02 Taksi on aidosti valtakunnallinen palvelu ja se näkyy hyvin juhannuksen tilauksista. Toimitimme yhteistyökumppaneillemme pelkästään juhannuksena aikana tilauksia 173 eri paikkakunnalle. Koko kesän aikana toimitimme tilauksia jopa 203 eri paikkakunnalle. On hienoa nähdä, että asiakkaat käyttävät palveluamme kaikkialla Suomessa ”, kertoo 02 Taksin operatiivinen johtaja Petteri Niemi. 

Suomen suurimmat kesäfestivaalit lisäsivät taksien kysyntää 

02 Taksin keräämästä datasta voi päätellä, että festivaalikansa käyttää ahkerasti taksia. 

Ilosaarirock näkyi Joensuun tilausmäärissä huomattavana piikkinä. Tilauksia tehtiin yli kolminkertainen määrä normaaliin viikonloppuun verrattuna. Samoin Hämeenlinnassa järjestetty Weekend Festival nosti paikkakunnan taksien tilausmäärät lähes kolminkertaisiksi. 

Myös Tampereella Blockfest-viikonloppu oli tilausmäärällisesti koko kesän paras viikonloppu, sillä tilauksia tehtiin yli kaksinkertainen määrä tavalliseen viikonloppuun verrattuna. Samoin Oulussa Qstock oli tilausmäärien mukaan kesän kovin viikonloppu. 

Turussa oli tänä kesänä kaksi isoa musiikkifestivaalia: Ruisrock ja Knotfest. Molempina viikonloppuina tehtiin yli 50 % enemmän tilauksia kuin normaalina viikonloppuna. 

”Tilausdatastamme huomaa, miten tärkeitä tapahtumien toteutuminen on myös taksialalle. Kun ihmiset liikkuvat, niin taksitkin liikkuvat. On hyvä, että tilausmäärissä ollaan vähitellen palaamassa niin sanotusti normaalille tasolle”, toteaa Niemi.

Helsinki-Vantaan suosio kasvoi yli kaksinkertaiseksi 

Koronarajoitusten purkaminen näkyi myös Helsinki-Vantaan lentoasemalle tilattujen kyytien suosiossa. Lentoasemalle tai lentoasemalta tilattujen kyytien määrä oli kesällä yli kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna. 

Kesän suosituimmat kohteet taksitilauksille olivat tutusti eri kaupunkien rautatieasemat. Tapahtumakesän ansiosta asemien ulkopuolelta nousi Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuisto kesän neljänneksi suosituimmaksi yksittäiseksi tilauskohteeksi. 

Asiasta uutisoi myös Stara.

Lisätietoja:
Petteri Niemi, operatiivinen johtaja, 02 Taksi Oy, puh. 044 222 4222

02 Taksi kokoaa luotettavien ja hyvämaineisten taksiyhtiöiden tarjonnan yhteen ja samaan paikkaan. Palvelussa on jo 50 taksiyhtiötä ja yli 7000 taksia. Välitämme taksiyhtiöille vuositasolla yli miljoona tilausta. 02 Taksia käyttäessä asiakas voi valita taksikyydin matkan hinnan, auton saapumisajan ja asiakasarvioiden perusteella sekä tilata premium-auton, vähäpäästöisen auton tai tila-auton.

02 Taksin tavoitteena on palauttaa suomalaisten luottamus taksilla matkustamiseen. Helpotamme turvallisen taksin tilaamista ja tarjoamme tasapuolisen kyytien vertailun koko Suomessa. Samalla haluamme edesauttaa kumppaneinamme toimivien taksiyhtiöiden menestymistä kilpaillussa markkinassa. 02 Taksi kompensoi kaikki tilauskanaviensa kautta yhteistyökumppaneille tilattujen kyytien päästöt.

Pin It on Pinterest