2.4.2024

Fonecta-konserni ostaa taksintilauspalvelu Valopilkun

Fonecta-konserni ostaa Sanoma Media Finlandilta Valopilkku Oy:n ja sen koko osakekannan. Yrityskaupan myötä Valopilkku tulee osaksi Fonectan taksipalveluita 02 Taksin rinnalle, mikä vahvistaa suomalaisia taksipalveluita kilpaillussa taksimarkkinassa.
metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Valopilkku on yksi Suomen tunnetuimmista taksintilaussovelluksista, ja sillä on käyttäjiä kaikkialla Suomessa. Valopilkulla on yhteistyökumppaneinaan paikallisia taksin välitysyhtiöitä, autoilijoita sekä kuljettajia.

Valopilkku on ollut Sanoman omistuksessa vuoden 2023 alusta lähtien. ”Sanoma on tehnyt hienoa työtä Valopilkun markkinoinnissa, brändin kehittämisessä ja teknisten ominaisuuksien parantamisessa. Tämä tarjoaa meille loistavan pohjan, josta jatkamme Valopilkun aktiivista kehittämistä ja markkinointia”, toteaa 02 Taksin toimitusjohtaja Petteri Niemi.

”Fonectan asiantuntemus taksipalveluiden kehittämisestä ja kasvattamisesta tukee Valopilkun seuraavaa kasvuvaihetta. Olemme myös tyytyväisiä, että Valopilkku jatkaa markkinointiyhteistyötä Sanoman kanssa myös tulevaisuudessa”, kertoo Sanoma Media Finlandin kasvuyhtiötoiminnasta vastaava Pyry Lehtonen.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Lataa sovellus →

Yrityskaupan myötä Valopilkku tulee osaksi Fonecta-konsernin taksipalveluiden tarjoamaa yhdessä 02 Taksin kanssa. 02 Taksi on valtakunnallinen taksien tilaus- ja vertailupalvelu, jonka kautta voi tilata taksin joko sovelluksella tai puhelimitse. Kummankin tilauspalvelun toiminta jatkuu erillisinä brändeinään.

”Yrityskaupan jälkeen taksiverkostomme kattaa kaikki suomalaiset, ja meillä on yli puoli miljoonaa asiakasta, jotka käyttävät palveluitamme. Pystymme siten tarjoamaan taksiyhtiökumppaneillemme entistä parempia mahdollisuuksia kasvuun – sekä loppuasiakkaillemme aiempaa kattavampia palveluita. Meille on tärkeää vahvistaa kotimaisten taksipalveluiden asemaa koko ajan kiristyvässä markkinatilanteessa sekä palauttaa luottamus suomalaiseen taksiin”, kertoo Niemi.

Lisätietoja:

Petteri Niemi, toimitusjohtaja, 02 Taksi Oy, puh. 044 222 4222, email: petteri.niemi@02taksi.fi

Pyry Lehtonen, Sanoma Media Finland Oy, puh. 044 256 3215, email: pyry.lehtonen@sanoma.com

Fonecta-konserniin kuuluvat digimarkkinointi-, taksi- ja tietopalveluita tarjoavat yhtiöt Fonecta Oy, 020202 Palvelut Oy, 02 Taksi Oy, 020202 Ratkaisut Oy ja OIKIO Digital Performance Agency Oy.

Koko Suomessa toimiva 02 Taksi kokoaa kotimaisten, luotettavien ja hyvämaineisten taksiyhtiöiden tarjonnan yhteen ja samaan paikkaan. 02 Taksilla on noin 400 000 vuosittaista käyttäjää. Palvelussa on jo 50 taksiyhtiötä ja yli 8000 taksia, joille 02 Taksi välittää taksiyhtiöille vuositasolla yli miljoona tilausta. Valopilkku on yksi Suomen tunnetuimmista taksibrändeistä, ja sillä on palvelussaan 150 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Valopilkun välitykseen kuuluu n. 2000 taksia.

Sanoma Media Finland on Suomen monikanavaisin mediatalo. Tarjoamme tietoa, elämyksiä ja viihdettä niin sanoma- ja aikakauslehdissä, televisiossa, radiossa, verkossa kuin mobiilissakin ja tavoitamme päivittäin lähes kaikki suomalaiset. Sanoma Media Finland on osa Sanomaa, joka on kuluttajamedian ja oppimisen eurooppalainen edelläkävijä.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Tilaa taksi sovelluksella

Pin It on Pinterest