24.1.2023

Turun päärautatieasema oli viime vuonna taksitilausten suosituin määränpää, mutta myös tunnetut ravintolat nousivat listalle

02 Taksin tilausdatan mukaan taksia käytettiin viime vuonna eniten, kun lähdettiin matkoille tai ravintolaan. Turussa kaikkein suosituin määränpää oli Turun päärautatieasema.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Koronarajoitusten purkaminen kevään jälkeen nosti suomalaisten halua matkustaa ja käydä ravintoloissa. Tämä näkyy 02 Taksin tilausdatassa selkeästi.

Turussa suosituimpien määränpäiden listalle pääsee asemien lisäksi Turun yliopistollinen keskussairaala, Gatorade Center, Heidi’s Bier Bar ja Apollo. Turussa aloitettu ratatyö on saattanut vaikuttaa siihen, että kaikkien suosituin määränpää oli Turun päärautatieasema.

”Suosituimmista määränpäistä huomaa selkeästi sen, että ihmiset käyttävät taksia useimmiten lähtiessään matkoille, viihteelle tai sairaalaan. Taksi on hyvin käytännöllinen valinta silloin, kun on paljon tavaroita mukana, tiukka aikataulu tai kun ei halua huolehtia oman auton käyttämisestä”, kertoo 02 Taksin operatiivinen johtaja Petteri Niemi.

Valtakunnallisesti suosituimmat määränpäät ovat Meilahden sairaalaa lukuun ottamatta kaikki asemia. Kaikkein suosituin määränpääosoite oli Helsinki-Vantaan lentoasema.

10 suosituinta taksitilausten määränpäätä Turussa vuonna 2022

 1. Turun päärautatieasema
 2. Turun satama
 3. Kupittaan asema
 4. TYKS
 5. Turun linja-autoasema
 6. Gatorade Center
 7. Heidi’s Bier Bar
 8. Apollo
 9. Turun lentoasema
 10. Logomo

10 suosituinta taksitilausten määränpäätä valtakunnallisesti vuonna 2022

 1. Helsinki-Vantaan lentoasema
 2. Turun päärautatieasema
 3. Tampereen rautatieasema
 4. Helsingin päärautatieasema
 5. Kupittaan asema
 6. Turun satama
 7. Oulun lentoasema
 8. Seinäjoen matkakeskus
 9. Hämeenlinnan rautatieasema
 10. Meilahden sairaala

Asiasta uutisoi myös Turun Sanomat.

Pin It on Pinterest