3.2.2022

Hiihtoliiton tiedote: 02 Taksi Stadion Sprint kerää maailmanhuippuja Olympiastadionin lähtöviivalle

Heti talviolympialaisten jälkeen Helsingin Olympiastadionilla 24.2. kisattava kansainvälinen kutsukilpailu antaa sekä yleisölle että urheilijoille aivan uudenlaisen tavan kokea hiihtokilpailu, Helsingin sydämessä Stadikan täyttyessä taustamusiikista ja yleisön kannustushuudoista.  

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Osana Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuutta hiihdettävä perinteisen tyylin sprinttikilpailu on herättänyt suurta kiinnostusta maailman huippunimissä, jotka syttyvät ajatukselle hiihtää kaupungin keskustassa, siellä missä yleisökin jo luontaisesti on.

”Tämä tapahtuma tuo kauan kaivattua show-meininkiä meidän lajiimme ja kisa on varmasti niin meille hiihtäjille kuin myös yleisölle ainutlaatuinen ja ikimuistoinen kokemus”, kommentoi Suomen sprinttihiihdon kärkinimi Jasmi Joensuu.

”On tämä taas yksi askel lajille eteenpäin, kun päästään hiihtämään isolle kirkolle kilpaa. Kilpahiihto on loppujen lopuksi urheiluviihdettä ja tästä me saadaan varmasti hyvä show järjestettyä”, komppaa viime vuoden MM-hopeamitalisti Ristomatti Hakola.

Suomalaisista kilpailuun on kiinnitetty muun muassa Iivo NiskanenKrista PärmäkoskiJoni MäkiJasmi JoensuuRistomatti Hakola ja Katri Lylynperä. Myös kilpailun kansainvälinen osanottajalista on täydentynyt ja mielenkiintoisia nimiä on lähtenyt mukaan. Vauhdikkaissa sprinttiotatuksissa nähdään mukana muun muassa Italian Federico Pellegrino ja sprintin maailmancupin voittaja slovenialainen Anamarija Lampič. Norjalaisia lisäyksiä mukaan ovat Ane Appelkvist Stenseth ja tällä kaudella todella vahvana esiintynyt Even Northug. Venäjän joukkueesta mukana ovat Julia Stupak ja Gleb Retivykh.

Kilpailu on innostanut kansainvälisiä hiihtäjiä ja urheilijat ovat aktiivisesti ilmoittaneet kiinnostuksestaan olla mukana ennennäkemättömässä sprinttishowssa. Urheilijakokonaisuus täydentyy vielä tulevien viikkojen aikana.

”Meillä on osallistujien suhteen erinomainen tilanne. Olemme nyt kerrottujen nimien lisäksi sopineet tai olemme sopimassa kymmenkunta maailmanhuippua vielä mukaan sprinttiin. Lisäksi Suomen maajoukkueen valmennusryhmä tulee vielä nimeämään nipullisen suomalaishiihtäjiä osaksi kilpailijoiden joukkoa. Huipputasoinen kilpailu on taattu ja ladulla tullaan näkemään iso joukko edustushiihtäjiä eri maista”, kommentoi Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi.

Kisan viihteellisiä yllätyskertoimia lisäävät sekä naisten että miesten sarjassa kisaavat jokerit, joiden henkilöllisyys paljastetaan vasta, kun he ovat kohdanneet voittajansa.

02 Taksi Stadion Sprint sekä helmikuun ajaksi koko kansalle Olympiastadionilla tarjottava ilmainen hiihtomahdollisuus Olympiastadionin elämyksellisissä puitteissa ovat osa Suomen Hiihtoliiton kumppaneineen tuottamaa Helsinki Ski Weeks -tapahtumakokonaisuutta, joka järjestetään 29.1.-27.2.2022 ensimmäistä kertaa. Ennenkokemattoman sprinttikisan pääkumppani on 02 Taksi.

Lue alkuperäinen tiedote: https://helsinkiskiweeks.fi/02-taksi-stadion-sprint-keraa-maailmanhuippuja-olympiastadionin-lahtoviivalle/

Pin It on Pinterest