23.2.2022

02 Taksin data paljastaa: Turkulaiset käyttävät eniten taksia baari- ja ravintolailtoina

02 Taksi tutki vuoden 2021 taksintilausdataa ja huomasi, että Turussa käytetään taksia eniten matkojen yhteydessä tai kun on tarve lähteä juhlimaan. 

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

02 Taksin data paljastaa vuoden 2021 suosituimmiksi lähtöosoitteiksi Turun keskustan osoitteet lähellä Turun kauppatoria. Siellä sijaitsee Turun baarien ja ravintoloiden keskittymä, johon taksi on tilattu kyydittämään juhlijat kotiin tai jatkoille. 

Myös Turun ydinkeskustan ulkopuolella olevat baarit Kaskenkadulla, Kauppias Hammarin kadulla ja Kakolassa nousivat yksittäisinä osoitteina suosituimpia lähtöosoitteiden listalle. Näiden lisäksi Holiday Club Caribian osoitteeseen tilattiin neljänneksi eniten takseja viime vuoden aikana. 

Turkulaisille tyypillisiä ruokapaikkoja baari-illan jälkeen ovat Anninkaistenkadulla oleva McDonald’s ja Koulukadun ABC. Nämä paikat nousivat 20 suosituimman lähtöosoitteen listalle. 

Yksittäisistä osoitteista oli keskustan jälkeen selkeästi suosituin osoite Uudenmaankatu 17, eli Kupittaan K-Citymarketin osoite. 

Taksiin luotetaan, kun halutaan ajoissa asemalle tai sairaalaan 

Taksiin turvaudutaan usein, kun halutaan olla tiettyyn aikaan tietyssä määränpäässä. 02 Taksin datan mukaan Turun päärautatieasemalle, Kupittaan asemalle, linja-autoasemalle ja Turun satamaan tilattiin tuhansia takseja viime vuoden aikana.  

Moni matka synnytykseen alkaa taksissa ja taksi on luotettava vaihtoehto aina, kun haluaa olla oikeaan aikaan lääkärin vastaanotolla. Tämän osoittaa myös se, että Turun yliopistollinen keskussairaala oli taksitilausten määränpäänä toiseksi suosituin. 

Valtakunnallisesti 02 Taksin kautta tehtyjen tilausten suosituin määränpää oli Helsinki-Vantaa lentokenttä. 

Taksikyytien kahdeksan suosituinta määränpääosoitetta Turussa 

  1. Turun päärautatieasema 
  2. Turun yliopistollinen keskussairaala 
  3. Kupittaan asema 
  4. Turun linja-autoasema 
  5. Turun satama 
  6. Turun kauppatori 
  7. Aurakatu 1 
  8. K-Citymarket Kupittaa 

Asiasta uutisoi myös Åbo Underrättelser.

Lisätietoja:
Petteri Niemi, operatiivinen johtaja, 02 Taksi Oy, puh. 044 222 4222

02 Taksi kokoaa luotettavien ja hyvämaineisten taksiyhtiöiden tarjonnan yhteen ja samaan paikkaan. Palvelussa on jo yli 40 taksiyhtiötä ja yli 5500 taksia. Välitämme taksiyhtiöille vuositasolla yli miljoona tilausta. 02 Taksia käyttäessä asiakas voi valita taksikyydin matkan hinnan, auton saapumisajan ja asiakasarvioiden perusteella sekä tilata premium-auton, vähäpäästöisen auton tai tila-auton. 

02 Taksin tavoitteena on palauttaa suomalaisten luottamus taksilla matkustamiseen. Helpotamme turvallisen taksin tilaamista ja tarjoamme tasapuolisen kyytien vertailun koko Suomessa. Samalla haluamme edesauttaa kumppaneinamme toimivien taksiyhtiöiden menestymistä kilpaillussa markkinassa. 02 Taksi kompensoi kaikki tilauskanaviensa kautta yhteistyökumppaneille tilattujen kyytien päästöt. 

Pin It on Pinterest