30.1.2023

Kuopion yliopistollinen sairaala oli viime vuonna taksitilausten yleisin määränpää - myös asemat ja suositut ravintolat nousivat listalle

02 Taksin tilausdatan mukaan taksia käytettiin viime vuonna eniten, kun lähdettiin matkoille, ravintolaan tai sairaalaan. Kuopiossa kaikkein suosituin määränpää oli Kuopion yliopistollinen sairaala.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Koronarajoitusten purkaminen kevään jälkeen nosti suomalaisten halua matkustaa ja käydä ravintoloissa. Tämä näkyy 02 Taksin tilausdatassa. Kuopiossa eniten taksimatkoja tehtiin yliopistolliseen sairaalaan, mutta rautatieasema ja suositut ravintolat Ale Pubi, Ravintola Gloria ja Apteekkari ovat heti seuraavina listalla.

”Kuopion suosituimmista määränpäistä huomaa sen, että ihmiset käyttävät taksia useimmiten lähtiessään matkoille, viihteelle tai sairaalaan. Taksi on hyvin käytännöllinen valinta silloin, kun on paljon tavaroita mukana, tiukka aikataulu tai kun ei halua huolehtia oman auton käyttämisestä”, kertoo 02 Taksin operatiivinen johtaja Petteri Niemi.

Valtakunnallisesti suosituimmat määränpäät ovat Meilahden sairaalaa lukuun ottamatta kaikki asemia. Kaikkein suosituin määränpääosoite oli Helsinki-Vantaan lentoasema.

10 suosituinta taksitilausten määränpäätä Kuopiossa vuonna 2022

 1. Kuopion yliopistollinen sairaala
 2. Kuopion rautatieasema
 3. Ale Pubi / Ravintola Gloria
 4. Apteekkari
 5. Kuopion lentoasema
 6. Break Sokos Hotel Tahko
 7. Bar Nousu / Jolene Happy Bar
 8. Kauppakeskus Apaja
 9. Syvärin Kunkku
 10. Kuopion linja-autoasema

10 suosituinta taksitilausten määränpäätä valtakunnallisesti vuonna 2022

 1. Helsinki-Vantaan lentoasema
 2. Turun päärautatieasema
 3. Tampereen rautatieasema
 4. Helsingin päärautatieasema
 5. Kupittaan asema
 6. Turun satama
 7. Oulun lentoasema
 8. Seinäjoen matkakeskus
 9. Hämeenlinnan rautatieasema
 10. Meilahden sairaala

Pin It on Pinterest