11.3.2020

”Tästä hyötyvät sekä taksitoimijat että ennen kaikkea taksiasiakkaat”

Kymenlaakson Taksi Oy ja 02 Taksi aloittavat yhteistyön.

Näin Kymenlaakson alueen kaikki suuret taksiyritykset löytyvät samasta tilauspalvelusta.

Taksien tilaus- ja vertailupalvelu 02 Taksi jatkaa vahvaa laajenemistaan Suomessa.

Pääkaupunkiseudun, Turun ja Tampereen lisäksi 02 Taksi toimii laajasti nyt myös Kymenlaaksossa, kun alueen suurin taksipalvelu Kymenlaakson Taksi Oy liittyy mukaan puhelimitse ja sovelluksella toimivaan tilauspalveluun.

Alueen merkittävistä taksiyhtiöistä K-Taksi on aloittanut aiemmin yhteistyön 02 Taksin kanssa.

Näin ollen Kymenlaakson kaikki suuret taksiyritykset löytyvät nyt saman tilauspalvelun alta – ensimmäistä kertaa sitten kesällä 2018 voimaan tulleen taksiuudistuksen.

– Taksiuudistuksen jälkeen kuluttajat ovat kokeneet taksin tilaamisen sekavaksi ja vaikeaksi. Uskomme, että nyt kun kaikki Kymenlaakson luotettavat taksit löytyvät saman tilauspalvelun alta, hyötyvät siitä paitsi me mukana olevat taksitoimijat, niin myös ennen kaikkea taksiasiakkaat, kertoo Kymenlaakson Taksi Oy:n toimitusjohtaja Timo Liikanen.

02 Taksin kaupallinen johtaja Juha Mertanen on tyytyväinen Kymenlaakson Taksin kanssa aloitettuun yhteistyöhön.

– Me 02 Taksissa haluamme tehdä taksin tilaamisen kuluttajille taas mahdollisimman helpoksi. Yksinkertaisen tilauspalvelun lisäksi se tarkoittaa myös kyytien helppoa vertailua saapumisajan, hinnan tai auton varustelutason perusteella. Etenkin vertailupalvelun toimivuuden kannalta on tärkeää, että alueen tunnetut ja hyvämaineiset taksitoimijat ovat siinä mukana mahdollisimman kattavasti, Mertanen kertoo.

Myös Kymenlaakson Taksin Timo Liikanen pitää 02 Taksista löytyvää eri taksitoimijoiden välistä vertailumahdollisuutta hyvänä asiana, sillä se lisää kuluttajien kaipaamaa läpinäkyvyyttä.

– Meille on äärimmäisen tärkeää, että taksiuudistuksen jälkeen kolauksen kokenut kuluttajien luottamus takseihin saadaan taas palautettua. Kymenlaakson alueen perinteisenä ja luotettavana taksitoimijana meille on pelkästään eduksi, että taksin tilaaminen sekä kyytien vertailu on asiakkaillemme helppoa.

Valinnanvapaus on nyt valttia myös taksialalla

Paljon puhuttu taksiuudistus on kerännyt julkisessa keskustelussa lähinnä kritiikkiä. 02 Taksin Juha Mertanen haluaa kuitenkin uskoa, että pitkässä juoksussa parjattu uudistus voi kääntyä vielä koko alan eduksi.

– Yksi taksiuudistuksen tavoite oli lisätä kuluttajien valinnanvapautta. Tuohon valinnanvapauteen kiteytyy myös meidän palvelumme peruspilari: 02 Taksin kautta tilaaja saa valita useista vaihtoehdoista hänen silloista tarvettaan parhaiten palvelevan kyydin, Mertanen kertoo.

– Uskomme, että kun kuluttajat pystyvät helpommin vertailemaan luotettavia taksivaihtoehtoja, kääntyy se koko alan eduksi. Taksipalvelujen käyttämisestä tulee entistä yleisempää, ja kuluttajia parhaiten palvelevat taksiyritykset menestyvät.

Myös Kymenlaakson Taksin Timo Liikanen muistuttaa, ettei pelkkä voivottelu ja taksiuudistuksen kritisointi johda yhtään mihinkään.

– Emme me voi jäädä vain haikailemaan menneitä, tai odottamaan tulevia poliittisia uudistuksia. Sen sijaan meidän täytyy elää tässä päivässä ja sopeutua taksialan nykytilanteeseen. Perustehtävämme on silti yhä sama, eli mahdollisimman hyvän ja luotettavan asiakaspalvelun tarjoaminen – tulipa taksitilaus sitten tolpalta tai mobiilisovelluksesta, Liikanen summaa.

Kymenlaakson Taksi Oy on vuodesta 2005 toiminut alueensa suurin taksiyhtiö, joka tarjoaa ”taksikyydit tavalliseen elämään”. Yhtiö hoitaa 250 autonsa voimin Kymenlaakson alueella paitsi perinteiset taksikuljetukset myös mm. Kela-kyydit, koulukuljetukset, yritys- ja sopimusajot sekä tavarankuljetukset. Suomen Taksiliiton jäsen ja laatusertifioitu yhtiö pitää huolen, että asiakas on aina ykköspaikalla, palvelu on parasta mahdollista ja kalusto sekä tekniikka uusinta uutta.

Kymenlaakson Kyydinvälitys Oy, tuttavallisemmin K-taksi, on laadukkaan ja luotettavan taksi- sekä linja-autopalvelun itsenäinen taksikeskus. K-taksi kuljettaa kautta Kymenlaakson kaikkia ja kaikkea: tavalliset taksikyydit, paari- ja liikuntarajoitteisten kuljetukset sekä tyylikkäät vip- ja edustusajot ovat osa monipuolisia taksipalveluja. Ammattitaitoiset kuljettajat ja hyvä yhteistyöverkosto takaavat turvalliset kyydit tilanteeseen jos toiseenkin.

020230-numerossa sekä ilmaisessa mobiilisovelluksessa toimiva 02 Taksi on taksien tilaus- ja vertailupalvelu, joka välittää vuosittain yli 500 000 taksitilausta. 

Pin It on Pinterest

Share This