29.8.2023

Taksin tilaaminen – näin hankit itsellesi luotettavan kyydin

Oletko kyytiä vailla, mutta viimeisestä taksireissusta on kulunut jo hieman aikaa?
Oletko epävarma siitä, miten taksi tilataan? Voiko taksin ottaa lennosta? Tämän artikkelin luettuasi tiedät vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin, ja olet oikea taksiguru!

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Taksin tilaaminen – mitä, missä, miten?

Taksin tilaaminen on naurettavan helppoa – ainakin, jos sen tilaa 02 Taksista. Taksin voi tilata joko soittamalla tai 02 Taksin sovelluksella ja kummassakin kyytien vertailu on vaivatonta. Taksin tilaaminen on nopeaa, minkä ohella voi samalla päättää, haluaako nopeimman vai edullisimman taksin – usein nopein auto on kylläkin myös edullisin!

Taksin voi myös napata lennosta. Kun ohitsesi kiitää taksi, jossa näet olevan juuston – kuvun – katolla ja näet siinä olevan valon, voit nostaa käden ilmaan ja heiluttaa kuljettajalle. Tämä on täysin sallittua ja vieläpä hyvin yleinen tapa hypätä taksin kyytiin. Tuolloin on toki hyvä varmistaa kuljettajalta hinta-arvio matkan kustannuksista ennen kyytiin nousemista!

Mikä on taksimatkan hinta?

Taksimatkan hinta määräytyy aina ajetun matkan sekä siihen käytetyn ajan perusteella, minkä lisäksi hintaan tulee aloitusmaksu. Kun tilaat taksin 02 Taksin kautta ja ilmoitat tilausvaiheessa matkasi määränpään, saat tietoosi matkan kiinteän hinnan jo ennen kuin astut auton kyytiin. Toisinaan hinnan määrittäminen ei kuitenkaan onnistu, jos matkan aikana tehdään useampi kuin yksi pysähdys tai jos esimerkiksi tarkoitus on pysähtyä grillillä nappaamassa hieman huikopalaa. Tuolloin matka ajetaan aina mittarihinnalla tai sovitaan kuljettajan kanssa sopivasta korvauksesta.

Voiko taksi pysähtyä grillillä?

Voi, jos kuljettaja on tähän suostuvainen. Taksinkuljettaja voi poiketa kanssasi kotimatkalla vaikka hampurilaispaikan drive-inissä, ja usein näin tapahtuukin, jos kuljettajan aikataulu sen vain sallii.

Miten kuljettaja osaa perille ja miten matkustan lemmikin kanssa?

Kuljettajat osaavat perille yleensä täysin vaivattomasti, sillä tavallisesti heidät on varusteltu pettämättömällä paikallistuntemuksella. Kukaan ei kuitenkaan ole seppä syntyessään, ja monesti uudet ja aloittelevat taksinkuljettajat käyttävätkin navigaattoria varmistuakseen siitä, että osaavat ajaa asiakkaan oikeaan osoitteeseen. Navigaattorin avulla onneksi kinkkisinkin määränpää aina löytyy!

Lemmikin kanssa matkustaminen on täysin arkipäiväistä ja onnistuu vaivatta. Lemmikkiä varten tulee kuitenkin tehdä tiettyjä järjestelyitä, minä vuoksi taksia tilatessa on hyvä mainita, että mukaan tulee lemmikkieläin. Tuolloin tilauksen voi ottaa vastaan kuljettaja, jonka autoon voi lemmikin ottaa. Monesti esimerkiksi kuljettajan tai asiakkaiden allergian vuoksi jotkut kuljettajat saattavat kieltäytyä lemmikkikyydeistä.

Osaako kuljettaja suomea, saako taksimatkasta kuitin ja mikä taksiyhtiö on luotettava?

Kuljettajat puhuvat useimmiten suomea ainakin jonkin verran, vaikka toisinaan on tilanteita, että kuljettaja vasta harjoittelee suomen kieltä. Kuljettajilla on kuitenkin aina navigaattorit, joiden avulla oikean määränpään löytäminen sujuu, vaikka suomi ei äidinkieli olisikaan.

02 Taksin asiakkaat saavat matkoista aina kuitin halutessaan. Lisäksi sovellusmatkojen kautta tilatut taksimatkat tallentuvat tietoineen aina 02 Taksin sovellukseen.

Taksiyrittäjiä ja -yhtiöitä on nykyisin markkinoilla monia, ja vaikka 02 Taksi onkin taksialan ammattilainen, on mahdotonta tuntea jokaista taksiyrittäjää. Omamme me 02 Taksilla kuitenkin tunnemme, minkä vuoksi voimme ilolla ja ylpeydellä sano jokaisen yhteistyökumppanimme olevan huippuluotettava sekä laadukas.

Mitä taksissa pitää näkyä?

Taksissa on aina oltava esillä hinnasto, minkä lisäksi siinä on oltava juusto (jo edellä mainittu kupu eli taksivalaisin) sekä taksiliikenneluvan haltijan nimi, yhteystiedot sekä kuljettajan nimi. Tämän lisäksi taksissa on oltava taksamittari tai muu laite tai järjestelmä, joka kerää tiedot jokaisesta taksimatkasta.

Pin It on Pinterest