6.3.2020

Pirkanmaan alueen taksitoimijat haluavat kohentaa yhdessä alan mainetta: ”Taksinkuljettajan ammatti täytyy lanseerata uudelleen”

Kesällä 2018 toteutunut, sekavana pidetty taksiuudistus on heikentänyt kuluttajien luottamusta takseihin.

Nyt Pirkanmaan alueen taksiyrittäjät haluavat palauttaa yhdessä asiakkaiden luottamusta alaan liittymällä osaksi 02 Taksi -palvelua, joka helpottaa taksien saamista myös Tampereen ulkopuolella.

Reilut puolitoista vuotta sitten voimaan astunut taksiuudistus on herättänyt hämmennystä suomalaisissa taksiasiakkaissa.

– Taksiuudistukseen liittyvä keskustelu on ollut viime aikoina turhankin negatiivista. On puhuttu villeistä takseista sekä harmaasta taloudesta. Siksi me luotettavat taksiyritykset haluamme osoittaa, että asiat voi tehdä edelleen pykälien mukaan ja asiakaspalvelu edellä, kertoo Taksipalvelu Kivelän yrittäjä ja itsekin yhä taksinkuljettajana toimiva Mikko Kivelä.

– Haluamme tehdä taksikuskin työstä jälleen arvostetun palveluammatin. Taksinkuljettajan ammatti täytyy nyt lanseerata uudelleen!

Samoilla linjoilla Kivelän kanssa on myös Liutun taksien toimitusjohtaja Jussi Kuortti.

– On kaikkien etu, että kuluttajien luottamus takseihin saadaan palautettua. Parhaiten se onnistuu parantamalla koko asiakaskokemusta aina taksin tilauksesta kyydin päättämiseen.

Nopeus on hintaa merkittävämpi tilausperuste

Yksi konkreettinen toimi on usean Pirkanmaan seudun taksitoimijan siirtyminen 02 Taksin tilaus- ja vertailupalvelun käyttöön. Viimeisimpänä mukaan liittyi vastikään myös Taksipalvelu Kivelä.

– Ennen taksiuudistusta suomalaiset tottuivat saamaan kaikki taksipalvelut yhdestä paikasta. Haluamme nyt palauttaa tilanteen tuomalla myös Pirkanmaan alueen kuluttajille helppokäyttöisen ja hinnoiltaan läpinäkyvän tilauspalvelun, josta löytää taas kätevästi alueen luotettavat taksitoimijat, kertoo 02 Taksin kaupallinen johtaja Juha Mertanen.

02 Taksin ominaisuuksiin kuuluvat kattavat vertailupalvelut, jotka mahdollistavat taksin valitsemisen esimerkiksi hinnan, saapumisajan tai asiakasarvioiden perusteella.

– Taksiuudistuksen ympärillä on puhuttu paljon myös hintojen noususta. Tilausdatamme perusteella halpa hinta on kuitenkin vasta toissijainen taksin valintaperuste. Myös Pirkanmaalla kaikista tärkeintä asiakkaille on kyydin nopea saapuminen sekä hyvä asiakaspalvelu, Mertanen paljastaa.

Taksien saatavuus turvattava myös suurten kaupunkien ulkopuolella

Yksi taksiuudistukseen liitetyistä uhkakuvista on ollut myös taksien heikko saatavuus suurten kaupunkien ulkopuolella.

Mikko Kivelän mukaan pienempien paikkakuntien karsastaminen tuottoisempien kyytien toivossa on kuitenkin taksiyrittäjälle lyhytkantoinen strategia.

– Asiakkaiden luottamusta takseihin on vaikea palauttaa, jos kyytejä ei tarjota. Me päätimme alusta alkaen, että haluamme tarjota palvelujamme samaan tapaan myös Tampereen ulkopuolella.

Taksiyhtiöt yhdistävän tilauspalvelun myötä taksin saaminen on nyt Pirkanmaalla kätevämpää myös Tampereen ulkopuolella, lupaa 02 Taksin Juha Mertanen.

– Kun asiakas löytää alueen eri taksiyritykset samasta tilauspalvelusta, näkee hän samalla kunkin niistä saatavuustilanteen. Näin parhaiten saatavilla olevien kyytien löytäminen ja vertailu on helppoa ja nopeaa.

020230-numerossa sekä ilmaisessa mobiilisovelluksessa toimiva 02 Taksi on taksien tilaus- ja vertailupalvelu, joka välittää vuosittain yli 500 000 taksitilausta. Pirkanmaalla 02 Taksin kumppaneita ovat Liuttu, Taksipalvelu Kivelä, Expresstaxi, Kajon sekä Menevä.

Pin It on Pinterest

Share This