24.8.2021

Taksit televisiosarjojen inspiraationa

Taksin penkillä kuulee ja näkee paljon. Ihmistarinat suorastaan inhimillistyvät taksin penkillä niin kuljettajan kuin asiakkaidenkin kohdalla.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Taksi on inspiroinut myös liikkuvan kuvan tekijöitä, eikä ihme. Keltaiset taksit New Yorkin kaduilla ovat suorastaan ikoniset. Taksinkuljettajat päätyvätkin usein elokuviin ja televisiosarjoihin, toki yleensä sivurooleissa. Toisinaan taksiaihe on saanut aikaan kokonaisen sarjan. Keräsimme listaksi televisiosarjoja, joissa taksiaihe on ollut inspiraation lähteenä.

Taxi, 1978-1983

Amerikkalainen Taxi-sarja on monikertaisesti palkittu ja rakastettu ohjelma. Sen näyttelijäkaartiin kuului mm. Danny DeVito ja Andy Kaufman. Sarjassa seurataan newyorkilaista taksiyritystä ja sen työntekijöitä. Tyyliltään Taxi on komedia, mutta käsittelee henkilöhahmojensa tarinoiden kautta vaikeitakin asioita. Taxi-sarjaa tehtiin kuuden tuotantokauden verran.

Taksi, 2012

Muistatko vielä suomalaisen Jim-kanavalla näytetyn Taksi -sarjan vuodelta 2012? Kyseessä oli tositelevisiosarja, jossa kuvattiin ihmisiä taksin kyydissä. Mukana oli useita eri taksinkuljettajia ja heidän viikonloppuöiden asiakkaitaan. Sarjassa käytiin paljon mielenkiintoisiakin keskusteluita kuljettajien ja asiakkaiden välillä. Taksi kesti yhden tuotantokauden, jossa jaksoja oli vajaa 40.

The Driver, 2015

The Driver -minisarjassa taksinkuljettaja on kyllästynyt työhönsä ja päätyy kuljettajaksi rikollisjengille. Sarja on draamallinen rikossarja ja antaa epäilemättä hieman toisenlaisen näkökulman taksinkuljettajan työhön. Katsottavissa esimerkiksi Prime Videosta.

Carpool Karaoke, 2017-

Carpool Karaoke ei ole varsinaisesti taksiohjelma, mutta riittävän lähellä sitä. Ohjelmassa juontaja ajeluttaa autolla julkisuuden henkilöitä ympäri Los Angelesia ja samalla he laulavat karaokea. Laulettavat kappaleet ovat julkisuuden henkilön omia kappaleita. Sarja sai alkunsa James Cordenin The Late Late Showsta ja keräsi internetissä valtavasti katsojia. Sitten siitä päädyttiin tekemään oma sarjansa, josta onkin ilmestynyt jo neljä tuotantokautta. Jaksoissa mukana ovat muun muassa Alicia Keys ja Ariana Grande. Katsottavissa Apple TV:ssä.

Tolpalla, 2021-

Tolpalla-ohjelmassa pääosaan pääsevät taksinkuljettajat ja kyyditettävät, sekä heidän tarinansa. Suosittu ensimmäinen kausi sai meidät janoamaan jatkoa!

Taxi Brooklyn, 2014

Taksiaiheisista toimintakomedioista mainittakoon Taxi Brooklyn. Fanien harmiksi sarjaa tehtiin vain yksi tuotantokausi ja se perustuu Luc Bessonin kirjoittamaan Taxi-elokuvaan. Sarjassa newyorkilainen poliisi menettää ajolupansa ja päätyy yhteistyöhön ranskalaisen taksinkuljettajan kanssa. Taksinkuljettajasta tuleekin hänen kuljettajansa ja yhdessä he ratkovat rikoksia.

Taxi Driver, 2021-

Taxi Driver on korealainen sarjakuvaan perustuva rikossarja, jonka pääosassa on kovia kokenut toimintasankari. Hän ryhtyy työskentelemään Rainbow Taxi -nimisessä yrityksessä, joka ei ole täysin perinteinen taksiyhtiö. Kyseessä on salainen organisaatio, joka kostaa vaille oikeutta jääneiden rikosten uhrien puolesta.

Osa edellä mainituista sarjoista on tälläkin hetkellä katsottavissa esimerkiksi suoratoistopalveluissa. Jos jäit vielä kaipaamaan lisää, lue myös vinkkimme taksiaiheisiin elokuviin.

Lähteet: mtv.fi, Wikipedia, IMDb

Pin It on Pinterest

Share This