Taksi Pohjois-Karjala

02 Taksin kautta voit tilata luotettavat kyydit Pohjois-Karjalassa. Soita numeroon 020230 tai lataa maksuton 02 Taksi -sovellus.

02 Taksi -palvelu kokoaa valtakunnallisesti hyvämaineiset taksiyhtiöt yhteen palveluun. Voit vertailla kyytejä esimerkiksi hinnan tai saapumisajan perusteella. Saat kyydillesi kiinteän hinnan.

 

Tilaa sovelluksella

App Store link Google Play link

Tilaa soittamalla 020230

Puhelusta veloitetaan 1,91 €/puhelu + 0,059 €/sek.

Tilaa sovelluksella

Tilaa soittamalla

Puhelusta veloitetaan 1,91 €/puhelu + 0,059 €/sek.

Tilaa taksi 02 Taksin kautta koko Pohjois-Karjalassa

Suomessa on yksi maakunta, jonka nimen kuuleminen saa välittömästi laulun soimaan päässä.

Minä lähden Pohjois-Karjalaan
– Leevi and the Leavings

Kun on aika vaihtaa farkut verkkarihousuun ja lähteä – kenties kotiseudulle – Pohjois-Karjalaan, 02 Taksi on valmiina löytämään sinulle kyydin.

Kolille ja kylille

Kun Pohjois-Karjalaan matkaa, Kolin kansallismaisema on varma valinta. Lieksassa, Pielisen rannalla kohoaa korkea vaara, jonka paljaat kalliopinnat ja upeat näkymät on ikuistettu muistoihin, maalauksiin ja nykyään somekuviin.

Myös kylille kannattaa suunnata. Polvijärven ja Kontiolahden kotieläinpihat ovat täynnä karvaisia kavereita, Liperin Maaseutumuseo huokuu maalaiselämää ja Outokummun Vanha Kaivos on klassikkokohde iästä riippumatta. Maakunnan uusin tulokas on Heinäveden kunta, jossa sijaitsevat niin Valamon kuin Lintulan luostarit.

Ei unohdeta myöskään itäisen Suomen tunnetuinta festaria, nimittäin Ilosaarirockia. Joensuun Laulurinteellä nykyään pidettävä festivaali on Suomen toiseksi vanhin, heti Ruisrockin jälkeen.

Maistuisiko vatruska, tsupukka, sultsina tai marjamämmi?

Matka ei ole mitään ilman paikallisia makuelämyksiä. Ruoan ympärille voi rakentaa kokonaisen retkipäivän: aamiainen kahvilassa, lounas torilla, päivällinen paikallisessa ravintolassa ja iltapalaretki järven rannalla.

Ilomantsissa taksikuskilta voi kysyä vinkkiä paikasta, jossa voi herkutella pitäjäruoilla, kuten sienisalaatilla, vatruskoilla eli piirailla sekä tsupukoilla eli ohukaisilla. Niitä voi napata myös retkelle mukaan.

Joensuussa kannattaa maistaa ainakin tuoreita sultsinoita eli ruispiirakoita sekä karjalaista marjamämmiä. Jälkimmäisin on muuten hapokasta, mutta raikasta!

Ovatko Pielispakari ja Porokylän Leipomo tuttuja merkkejä? Nurmeslaiset karjalanpiirakat tunnetaan kautta maan, mutta sekapotakkaa ja marjatassia pitää tulla ihan paikan päälle maistelemaan. Bomban talossa ja karjalaiskylässä pääsee aitoon karjalaistunnelmaan niin ruoan kuin miljöön avulla.

Taksilla mukavasti perille – säällä kuin säällä

02 Taksin avulla nähtävyydestä ja kohteesta toiseen on helppo liikkua – satoi tai paistoi. Nappaa taksi Joensuun lentokentältä, ota suunnaksi Herajärven vaelluskierros tai vieraile Tohmajärven hirsilinnassa. 02 Taksista löydät sopivimman, nopeimman tai edullisimman taksikyydin tarpeisiisi.

Pin It on Pinterest