7.2.2024

02 Taksi oli mukana lähettämässä Suomen ensimmäisiä RCS-viestejä

020202 on ottanut edelläkävijäyrityksenä Elisan tarjoaman rikastetun tekstiviestiteknologian käyttöön asiakasviestinnässään, ja tuo sen vaiheittain käyttöön eri liiketoiminnoissaan. 020202:n asiakasviestintäpalvelu toimii LINK Mobilityn tuottamalla sovellusalustalla, jossa viestit muotoillaan tilanteeseen sopiviksi. Ensimmäisenä palvelu otettiin käyttöön 02 Taksin asiakasviestinnässä.
metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

”02 Taksille asiakaskokemus ja asiakasviestinnän laatu ovat hyvin tärkeitä. Haluamme olla mukana kokeilemassa uusia teknologisia mahdollisuuksia, joilla voimme tarjota asiakkaillemme lisäarvoa. RCS-viestit avaavat meille keinoja kehittää viestintäämme mm. kuvien, videoiden ja jopa äänen muodossa!”, iloitsee 02 Taksin Business Lead Sami Kultala.

”On uskomattoman hienoa olla mukana mullistamassa suomalaisten yritysten asiakasviestintää 02 Taksin sekä Elisan kanssa. Kaikille uuden kommunikointikanavan kanssa eteneminen on sisältänyt paljon opettelua sekä kokeilemista ja tämä pilottiprojekti onkin konkreettinen edistysaskel täysin uuden teknologian jalkauttamisessa Suomeen. RCS on nyt tullut Suomeen ja me olemme valmiita”, iloitsee Ilkka Vertanen LINK Mobility Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja.

“Rikastetun tekstiviestiteknologian tarjoaminen on askel kohti Elisan tavoitetta mahdollistaa yrityksille asiakaskokemuksen digiloikka. Palvelusta saadaan myös kerättyä dataa, jota voidaan käyttää tekoälysovelluksilla liiketoiminnan ohjaamisen tukena”, sanoo Petteri Svensson, yritysasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja.

”Tekstiviestit ovat olleet olemassa jo yli 30 vuotta ja tekstiviestipalveluillamme on iso ja uskollinen käyttäjäkunta. On kiinnostavaa nähdä, tarkoittaako tämä tekstiviestien suosion uutta nousua”, kertoo 020202 Ratkaisut Oy:n Business Lead Janni Hassel.

Elisa toi maailmalla suositun, rikastetun tekstiviestiteknologian yritysten saataville ensimmäisenä Suomessa. Teknologia pohjautuu Googlen kehittämiin rikastetun viestinnän palveluihin (rich communication services, RCS). Elisa tarjoaa teknologiaa yritysten käyttöön niiden tarpeisiin sopivien alustaratkaisujen kanssa yhteistyössä. 020202:n alustantuottajana toimii LINK Mobility.

02 Taksi on valtakunnallinen taksien tilaus- ja vertailupalvelu, joka kokoaa yhteen tarjonnan yli viideltäkymmeneltä luotettavalta taksiyhtiöltä. Taksin voi tilata puhelimella tai sovelluksella.

02 Taksille on tärkeää lähettää tilauksen jälkeen asiakkaille reaaliaikaista tietoa taksin saapumisesta. 02 Taksin puhelinpalveluun soittaville tieto lähtee tekstiviestillä. Nyt tekstiviestejä korvataan RCS-teknologialla, jonka mahdollistamana asiakaskokemuksesta pyritään saamaan entistä parempi.

Näin palvelu toimii

Viime viikolla 02 Taksin puhelinpalvelusta taksin tilanneille asiakkaille lähetettiin RCS-viesti, jossa asiakkaita kiitettiin tilauksen tekemisestä sekä vinkattiin 02 Taksin sovelluksesta.

Perinteistä tekstiviestiä visuaalisesti näyttävämpi RCS-viesti saapuu suoraan vastaanottajan viestit-kansioon ja herättää nopeasti huomion. Uusi lähettäjä-profiili varmistaa, että käyttäjän saama viesti on oikealta lähettäjältä. Profiilissa näkyy lähettäjän logo sekä varmennus siitä, että lähettäjä on todellinen.

Vaikka vastaanottajien puhelimien RCS-kyvykkyyksistä ei ollut aikaisempaa dataa, niin haluttu viesti pystyttiin lähettämään kattavasti 02 Taksin puhelinpalvelusta taksin tilanneille asiakkaille. Puhelimiin, jotka eivät vielä tue RCS:ää, viesti toimitettiin automaattisesti tekstiviestinä.

02 Taksi ei ole ainoa 02-perheen palvelu, joka ottaa RCS-teknologian käyttöönsä. Seuraavaksi sitä hyödynnetään 020202 SMS-palvelussa.

02 Taksin RSC-viestit
02 Taksin RCS-lähetys. Ensimmäisessä kuvakaappaus RCS-viestistä, keskellä tekstiviesti-versio ja viimeisenä näkymä lähettäjän profiilin vahvistuksesta.

Pin It on Pinterest