12.6.2023

Mitä tehdä Lahdessa?

Lahti on niittänyt mainetta valtakunnallisesti Suomen omana Chicagona, mutta sen lisäksi kaupungissa on paljon nähtävää ja tehtävää. Me 02 Taksissa kokosimme yhteen parhaat Lahti-vinkit – lue tästä tärpit!

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Tutustu monipuolisiin shoppailumahdollisuuksiin

Lahti tarjoaa oivat puitteet ostoksille, sillä kaupungista löytyy useita tehtaanmyymälöitä, kuten Finnmarin tehtaanmyymälä, Iittalan Outlet, Iskun tehtaanmyymälä sekä Luhdan Outlet. Tämän lisäksi kaupunki tarjoaa ostohousuihin sonnustautuneille kävijöilleen useita ostoskeskuksia, tavarataloja ja putiikkeja. Lahden kauppahalli, kauppakeskukset Valo, Karisma, Syke, Maili ja Trio ovat valmiina ottamaan vierailijat vastaan!

Käy läpi audiovisuaalinen elämys Malvassa

Malva on tuore tulokas lahtelaisella kulttuurin kentällä. Se on vuoden 2022 keväällä auennut museo, joka tarjoaa kävijöilleen nautittavaksi visuaalista taidetta. Malvassa pääsee katselemaan esimerkiksi julistetaidetta sekä taide- ja muotoilunäyttelyitä. Näyttelyt hyödyntävät usein myös uusinta teknologiaa, mikä tuo mukaan taiteen nauttimiseen aivan uuden ulottuvuuden.

Ponnista Lahden hyppyrimäkiin

Lahdessa sijaitsee upea hyppyrimäkikokonaisuus, jossa kelpaa vierailla. Nämä poikkeuksellisen korkeat maastonmuodot tunnetaan kolmena Salpausselän hyppyrimäkenä, jossa on yleisölle avoin näköalapaikka sekä kesäisin maauimala.

Mäkihyppymäkiin voi tutustua myös menemällä Hiihtomuseon mäkihyppysimulaattoriin, jossa voi saada henkeäsalpaavan, mutta turvallisen kokemuksen mäkihypystä.

Messilän laskettelukeskus

Aivan Lahden kupeessa sijaitsee Messilän laskettelukeskus, joka on Etelä-Suomen suurin hiihtokeskus. Messilässä on runsaasti rinteitä, joita pitkin lasketella. Lisäksi Messilässä on mahdollista mennä mönkijäsafarille, sähkömaastopyöräilemään, suplautailemaan tai jopa leijahiihtämään. Messilää ei siis kannata missata!

Oikealle aaltopituudelle radio- ja TV-museoon

Mastola tarjoaa elämyksiä jännittävän audiovisuaalisen historian taajuudella, joten sinne kannattaa ehdottomasti mennä käymään. Mastolassa voi perehtyä esimerkiksi Lahden Radioaseman historiaan sekä suomalaiseen radio- ja tv-alaan. Näyttelyiden lisäksi Mastola järjestää yleisöopastuksia, joilla pääsee asian tuntevan henkilön johdolla perehtymään kiehtoviin aiheisiin!

Sinfonioita Sibeliustalolla

Sibeliustalo on monipuolinen tapahtumatalo Vesijärven laineiden äärellä. Rakennus tarjoaa erinomaiset puitteet erilaisille tapahtumille, joten kannattaa tsekata Sibeliustalon tapahtumakalenteri – luvassa on kulttuuria moneen makuun. Sinfonioita, komediaa, taikuriesityksiä, musiikkia ja konsertteja – Sibeliustalo ei jätä ketään kylmäksi.

Vesijärven satamasta retkille ja ravintoloihin

Vesijärven viehättävä satama tarjoaa idyllisessä miljöössä kävijälleen pieniä kodikkaita kahviloita ja viihtyisiä ravintoloita. Paikalla pääsee tutustumaan myös moderniin puuarkkitehtuuriin sille tarkoitetussa puuarkkitehtuuripuistossa. Designilta ei voi siis välttyä! Vesijärven rannalta pääsee myös kätevästi vierailemaan Enonsaaressa, joka etenkin kesäisin toimii ihastuttavana retki- ja piknik-kohteena.

Lahti on hieno kaupunki Päijät-Hämeessä Vesijärven rantamilla, ja parhaimmillaan etenkin kesäisin. Kaupunkiin on hyvät liikenneyhteydet ja paikasta toiseen kulkijat kuljettaa vahvalla suuntavaistolla varustettu paikallinen toimija – 02 Taksi.

Pin It on Pinterest