19.6.2023

Venetaksi – vesiemme taksiveneet

Hiiohoi ja vesille vie tie! Suomi on tunnettu karunkauniista saaristostaan, eivätkä sisävetemmekään kalpene merimaisemiemme rinnalla. Kokosimme yhteen vesiemme taksiveneet, tutustu!

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Vesistöillä liikkuminen on mitä mukavinta puuhaa etenkin kesällä, mutta mikä neuvoksi, jos oma pursi on yhä talviteloilla tai venho tekee tenän keskellä kareja? Entä, jos ei omista venettä alkuunkaan? Vaan huoli ja hätä pois, sillä tuolloin vaahtopäiden päällä ratsastava ja halki maininkien puskeva venetaksi rientää apuun! Onneksi 02 Taksi on taksialan asiantuntija, joten me kerromme, miten venetaksin voi tilata!

Vesiemme venetaksit

Venetakseja liikennöi monissa paikoissa. Ilmeisimpiä paikkoja ovat saaristoalueet ja suuret kaupungit. Esimerkiksi Helsingissä ei venetaksin saaminen ole temppu eikä mikään, sillä takseja on paljolti tarjolla. Voit halutessasi tilata pelkän kyydin tai tehdä hieman räätälöidymmän tilauksen, jolloin venetaksikyyti muuttuukin pieneksi tilausristeilyksi juomineen ja muine tarjoiluineen.

Uudenmaan venetaksit

Helsingin Venetaksi -niminen yritys tarjoaa niin perinteisiä venetaksipalveluita kuin myös tilausristeilyjä sekä Rib-safareja. Rib-veneet ovat erittäin nopeita ja ketteriä veneitä, joiden kanssa matka taittuu käden käänteessä. Yrityksellä on kattavat venepalvelut ja toiminta-alueena koko Suomenlahti.

Vene-taxi Jukka Tirronen on Suur-Helsingin alueella liikennöivä venetaksipalvelu, jolta voi tilata kyydin mistä tahansa, minne veneellä pääsee.

Venekyyti.fi tarjoaa Helsingissä venekyytejä aina Porvooseen asti. Venekyyti.fi:llä on myös satamataksitolppia muun muassa kauppatorilla, Ruoholahdessa ja Lauttasaaressa, joista pystyy hyppäämään kyytiin.

Uusi Taksivene Helsinki on Helsingin alueella sekä Inkoossa, Sipoossa ja Porvoossa operoiva venetaksi, joka tarpeen tullen liikennöi missä tahansa kotimaan vesiliikennealueella. Yritykseltä saa niin taksivenepalveluita kuin tilausristeilypalveluita sekä täysihoitoristeilyjä. Otto- ja jättölaiturit sijaitseva Helsingissä kauppatorilla, Kruununhaassa ja Hakaniemessä, mutta lähtö- ja paluusatamat ovat myös sovittavissa asiakkaan tarpeiden mukaan.

Venetaxi.com on Sipoossa, Porvoossa ja Helsingissä liikennöivä venetaksi. M/b LauluVene kuljettaa asiakkaita kesäisin aaltojen halki kauniissa merimaisemissa!

Nordic Swan Cruises on niin ikään koko Suomenlahdella ja Viron rannikolla liikennöivä venetaksi, joka kuljettaa asiakkaan tarvittaessa pikaisestikin paikasta toiseen. Myös kuormien ja suurten ryhmien kuljettaminen on mahdollista.

TheraFish on Uudenmaan suurimmalla järvellä, Lohjanjärvellä liikennöivä venetaksi. TheraFishin kyydissä pääsee niin mökille, nähtävyyksiin, ravintoloihin kuin luontopolulle.

Varsinais-Suomen venetaksit

Jokitaxi Aura 1 on Turussa seilaava yritys, joka tarjoaa niin venetaksi- kuin risteilypalveluita. Kyytiin voi nousta niin Turun keskustan jokirannasta tai mistä tahansa, mihin on turvallista veneellä pysähtyä.

Saaristo Cruises veneilee Turun saaristossa ja Saaristomerellä kuljettaen niin asiakkaita kuin tavaroita. Kalustoa löytyy isommille ryhmille ja risteilyille sekä pikaisille siirtymille esimerkiksi mantereelta mökille.

Saariston venetaksi toimii Turun saaristossa, mutta kuljettaa asiakkaita tarvittaessa myös Ahvenanmaalle. Yritys järjestää myös veneretkiä sekä hää- ja juhlakuljetuksia.

Sjövägen Oy Ab on niin ikään Turun saaristossa liikennöivä taksiveneyritys, joka järjestää asiakkaiden toiveiden mukaisia taksivene- ja ryhmäkuljetuksia.

MSP-Kuljetus Oy pitää kotisatamanaan Rymättylän Ahteentakaa, mutta liikennöi koko Turun saariston ja Saaristomeren alueella. Asiakkaiden toiveiden mukaisesti onnistuu kauppaostosten, tavaroiden ja ihmisten kuljettaminen.

Kemiön venetaksi kuljettaa Kemiönsaaren alueella asiakkaita haluamiinsa kohteisiin. Yritys tarjoaa myös päiväristeilyjä saaristossa.

Kasnäsin Taksivene R. Granlund kuljettaa Kemiönsaareen kuuluvassa Kasnäsissä matkalaisia haluamiinsa paikkoihin Turunmaan saaristossa yli 30 vuoden kokemuksella. Venetaksimatkojen lisäksi yritys tarjoaa räätälöityjä matkoja asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

Taksivene Örö tarjoaa nimensä mukaisesti venetaksipalveluita Örön alueella.
Taksivene Örö – Janne Tirkkonen (050 3888 001) janne.tirkkonen@visitoro.fi

Taksivene Martta toimii Rosalassa ja sen alueella tarjoten venetaksipalveluita.

Uudenkaupungin Sukelluskeskus Oy tarjoaa niin sukellusmatkoja, hylkyretkiä sekä venetaksipalveluita.

Venetaksit muualla saaristossa

Neptune Service tuottaa taksivenepalvelua Vaasassa luvaten kuljettaa asiakkaat Vaasan saariston ja Merenkurkun alueella haluamaansa paikkaan. Myös risteilyjä on mahdollista päästä kokemaan Neptune Servicen kanssa.

Eräheppu Raumalla tekee venetaksimatkoja säännöllisesti nähtävyys- ja ulkoilukohteisiin, mutta kulkee asiakkaan toiveesta myös muihin paikkoihin.

Kaakon Meripalvelu liikennöi Haminan alueella ja tarjoaa venetaksipalveluita. Kotisatamana yrityksellä on Hamina, mutta nouto muistakin satamista onnistuu.

Ravintola Vaakun venetaksi Kotkassa palvelee merellä liikkujia niin taksiveneenä kuin myös esimerkiksi saunalautan tarjoajana.

Shipland veneilee Ahvenanmaan saaristossa ja järjestää venetaksipalveluita sekä erilaisia retkiä, kuten island hopping- ja geokätköily-retkiä.

Meri-Lapissa venetaksipalveluita tajoaa Pekka Ahon venetaksi, jolta onnistuu rannikkovesiliikenteen henkilökuljetus.

Sommaröstrand tarjoaa Tammisaaressa meri- ja ilmatyynyaluskuljetuksia hyvällä meri- ja paikallistuntemuksella.

Taksivene Myggen liikennöi Tammisaaressa.

Kaskinen Sea-Charter tarjoaa venetaksipalveluita Kaskisten ympäristössä.

Sisävesien venetaksit

Lehmonkärjen venetaksi on asikkalalainen Päijänteellä liikennöivä yritys, joka kuljettaa asiakkaita niin veneillä, lautoilla kuin vesijeteilläkin.

Päijänteen vesitaksi veneilee myös Päijänteen laineilla ja tarjoaa asiakkaille laadukkaita taksipalveluita.

Taksivene Jyväskylässä tarjoaa Päijänteellä taksivenepalveluita.

Lucky Fish on Keski-Suomessa Jämsän Kaipolassa toimiva venetaksiyritys, joka liikennöi Päijänteen vesillä.

Seikkailuviikari Oy Repovedellä pitää asemapaikkaansa Hillosensalmella ja toimii venetaksina ja tarjoaa myös charter-ajoja.

Kuutin Kolo Kouvolassa liikennöi Repoveden, Vuohijärven ja Tihvetjärven alueella tilauksesta.

Hetan kota Enontekiössä tekee Ounasjärvellä venetaksimatkoja esimerkiksi vaeltajille.

Tuplakasi-Action toimii Saimaalla ja kuljettaa ihmisiä ja tavaroita Lappeenrantaan, Puumalaan tai mihin vain Saimaalla.

Nestorinranta liikennöi Puumalassa Saimaalla ja kuljettaa asiakkaan mihin tahansa Saimaan rannoille.

Linnansaaren lautturi veneilee Saimaalla ja kuljettaa asiakkaan haluamaansa paikkaan Saimaan rannoilla.

Koskikellujat tarjoaa Lempäälän alueella venetaksipalveluita, minkä ohella yritys järjestää muun muassa koskikelluntaa ja saunomista Kuokkalankoskella.

Taksiveneitä ja venetakseja on yllättävän monessa paikassa Suomessa, niin merellä kuin mannervesistöilläkin. Taksiveneiden sesonkia lienee sulavesien aika, ja etenkin kesän lämpimimpinä päivinä vetten poikki kiitäminen hivelee suomalaisen mieltä!

Pin It on Pinterest