21.1.2020

02 Taksilta ravintolakaupunki Turun tärpit

Turku on tunnetusti ravintolakaupunki, jopa Suomen parhaana pidetty! Paikkoja popsia huippuruokaa rennosti löytyy lukuisia, joista suosituimmat sijaitsevat kaupunkia halkovan tunnelmallisen Aurajoen varrella sekä sen lähiympäristössä.

Erinomaiselle ruoalle eivät jää lainkaan kakkoseksi miljööt. Historiallinen Turku ja iäkkäät rakennukset ovat kiehtovasti läsnä monessa ravintolassa.

Kurkkaa ohesta muutama mainio ravintola Turussa.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Muistathan, että kun lähdet lounaalle, illalliselle tai vaikka vain drinkeille, voit käyttää liikkumiseen kätevää 02 Taksia, josta löytyy Turun taksit. Sieltä tilaat nopeasti kyydin isommallekin porukalle milloin tahansa, joko sovelluksen kautta tai numerosta 020230.

Kaskis – pieni, suurten makujen ravintola Kaskenmäessä

Joelta parin korttelin päässä Kaskenkadulla on ehkäpä Turun tunnetuin ravintola, paikkansa paikallisten sydämissä ottanut Kaskis. Tämä Michelinin ja Vuoden Ravintola 2018 -tunnustuksen pokannut viihtyisä pikku ravintola sijaitsee kursailematta asuinkerrostalon alakerrassa.

Kaskiksessa valmistetaan klassisella ranskalaisella keittiötaidolla kotimaisista raaka-aineista tehtyjä ruokia. Annokset ovat reiluja, hinnat kohdillaan ja meininki varsin rentoa. Kaskikseen kannattaa kasvissyöjän ja vegaaninkin suunnata, sillä paikka on erinomainen vaihtoehto kasvisravintolaa etsivälle.

Hüggesta hyvää kasvisruokaa ja kodikasta tunnelmaa

Tämä kasvisravintola Turussa valmistaa illallista, laittaa lounasta ja sekoittaa upeat drinkit. Hüggea hehkutetaan valtavan valloittavista mauista, jotka kelpaavat enemmän kuin hyvin muillekin kuin kasvissyöjille.

Nimeensä viitaten kodikas ja rento ravintola löytyy Vähätorilta, vanhan kirjastotalon vierestä. Hüggekin kattaa kesäisin terassin, jossa on ihana lounastaa hyvällä säällä tai juhlistaa vaikka kesäpäivää kera kuoharin ja ystävien!

Kasvisruoan nälkään löytyy myös Yliopistonkadulla sijaitseva KASVIS-ravintola sekä Kuori-ravintola Hämeenkadulla.

Älä murehdi paikkojen löytämistä, sillä halutessasi 02 Taksista tilatun taksin kuljettaja tietää kyllä mihin sinut viedä.

Huikkaat vain ravintolan nimen!

Niskassa pizzaa salakuljettajan nimissä

Kun pyöritään edelleen Aurajoen kulmilla, on Pub Niska erilainen pizzaravintola Kristiinankadulla. Kieltolain aikaisen salakuljettaja Algoth Niskan henkeen luotu ravintola valmistaa pizzoja ahvenanmaalaiseen tapaan (eli peltileipiä) korkealuokkaisista, lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Ruokailemaan saapuva viehättyy paikan merihenkisestä tunnelmasta ja rahtilaatikoista, jotka toimivat pöytinä ja tuoleina. Menusta voi bongata myös hauskoja viittauksia teemaan.

Niskan takana on monelle tuttu ahvenanmaalaiskokki Michael Björklund.

Katso myös Turkulaisen ravintolaäänestyksen parhaat ravintolat tästä.

Nooan kattoterassilla voi nauttia ruuasta ja kauniista kesäsäästä

Vierasvenesataman vieressä sijaitsevan ravintola Nooa tarjoaa maistuvaa ruokaa sekä lyhyempiin että pidempiin ruokailuhetkiin. Nooassa viihdytään hyvässä seurassa, ja hienoja annoksia on listalla moneen makuun.

Hyvällä säällä Nooan kattoterassi palvelee lounastajia, illallistajia sekä asiakkaita, jotka haluavat nauttia pelkästään hyvistä juomista kauniissa kesäsäässä. Nooassa ruokailun jälkeen voit hypätä Föriin ja risteillä toiselle puolelle jokea tutustumaan esimerkiksi Turun jokilaivoihin.

Pidä 02 Taksi mielessä ravintolaretkillä

Taksi säästää jalkoja ja pitää kampauksen kunnossa rajuilmallakin. 02 Taksista tilaat kyydin ravintolaan helposti ilmaisen sovelluksen kautta tai soittamalla palvelunumeroon 020230.

02 Taksista löydät useiden turkulaisten, vain luotettavien taksiyhtiöiden kyytejä, joita voit vertailla ja tilata. Katso esimerkiksi mikä olisi edullisin kyyti tilaushetkellä.

Myös ennakkotilaus onnistuu 02 Taksista. Käytä ennakkotilausta vaikka silloin, kun sinulla on pöytävaraus ja haluat päästä paikalle oikeaan aikaan.

Pin It on Pinterest

Share This