21.1.2020

02 Taksilta ravintolakaupunki Turun tärpit

Turku on tunnetusti ravintolakaupunki, jopa Suomen parhaana pidetty! Paikkoja popsia huippuruokaa rennosti löytyy lukuisia, joista suosituimmat sijaitsevat kaupunkia halkovan tunnelmallisen Aurajoen varrella sekä sen lähiympäristössä.

Erinomaiselle ruoalle eivät jää lainkaan kakkoseksi miljööt. Historiallinen Turku ja iäkkäät rakennukset ovat kiehtovasti läsnä monessa ravintolassa.

Kurkkaa ohesta muutama mainio ravintola Turussa.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Pinterest

Muistathan, että kun lähdet lounaalle, illalliselle tai vaikka vain drinkeille, voit käyttää liikkumiseen kätevää 02 Taksia, josta löytyy Turun kaikki taksit. Sieltä tilaat nopeasti kyydin isommallekin porukalle milloin tahansa, joko sovelluksen kautta tai numerosta 020230.

Kaskis – pieni, suurten makujen ravintola Kaskenmäessä

Joelta parin korttelin päässä Kaskenkadulla on ehkäpä Turun tunnetuin ravintola, paikkansa paikallisten sydämissä ottanut Kaskis. Tämä Michelinin ja Vuoden Ravintola 2018 -tunnustuksen pokannut viihtyisä pikku ravintola sijaitsee kursailematta asuinkerrostalon alakerrassa.

Kaskiksessa valmistetaan klassisella ranskalaisella keittiötaidolla kotimaisista raaka-aineista tehtyjä ruokia. Annokset ovat reiluja, hinnat kohdillaan ja meininki varsin rentoa. Kaskikseen kannattaa kasvissyöjän ja vegaaninkin suunnata, sillä paikka on erinomainen vaihtoehto kasvisravintolaa etsivälle.

Historiallisessa Pinellassa hyvää ruokaa ja jokirantaelämää

Vilkas jokielämä avautuu Tuomiokirkkosillan ja Vanhan Suurtorin kupeessa sijaitsevassa Pinellassa. Pinellan vanha rakennus on makumatkan ohella retki aikaan, jolloin kalastajat ja merimiehet hyödynsivät rakennusta ja jonka taiteilijaväki myöhemmin otti omakseen.

Pinellaan pääsee nauttimaan lounasta, illallista ja drinkkejä. Lauantaisin tarjolla on brunssi. Suven saapuessa saapuu myös terassi, jossa on ihana siemailla kylmää juomaa ja katsastaa kesässä kylpevän kaupungin menoa.

Hüggesta hyvää kasvisruokaa ja kodikasta tunnelmaa

Tämä kasvisravintola Turussa valmistaa illallista, laittaa lounasta ja sekoittaa upeat drinkit. Hüggea hehkutetaan valtavan valloittavista mauista, jotka kelpaavat enemmän kuin hyvin muillekin kuin kasvissyöjille.

Nimeensä viitaten kodikas ja rento ravintola löytyy Vähätorilta, vanhan kirjastotalon vierestä. Hüggekin kattaa kesäisin terassin, jossa on ihana lounastaa hyvällä säällä tai juhlistaa vaikka kesäpäivää kera kuoharin ja ystävien!

Kasvisruoan nälkään löytyy myös Yliopistonkadulla sijaitseva KASVIS-ravintola sekä Kuori-ravintola Hämeenkadulla.

Älä murehdi paikkojen löytämistä, sillä halutessasi 02 Taksista tilatun taksin kuljettaja tietää kyllä mihin sinut viedä.

Huikkaat vain ravintolan nimen!

Niskassa pizzaa salakuljettajan nimissä

Kun pyöritään edelleen Aurajoen kulmilla, on Pub Niska erilainen pizzaravintola Kristiinankadulla. Kieltolain aikaisen salakuljettaja Algoth Niskan henkeen luotu ravintola valmistaa pizzoja ahvenanmaalaiseen tapaan (eli peltileipiä) korkealuokkaisista, lähellä tuotetuista raaka-aineista.

Ruokailemaan saapuva viehättyy paikan merihenkisestä tunnelmasta ja rahtilaatikoista, jotka toimivat pöytinä ja tuoleina. Menusta voi bongata myös hauskoja viittauksia teemaan.

Niskan takana on monelle tuttu ahvenanmaalaiskokki Michael Björklund.

Katso myös Turkulaisen ravintolaäänestyksen parhaat ravintolat tästä.

Bassi kalan ja äyriäisten ystäville – ja karaoken!

Läntisellä Rantakadulla, Auransillan kainalossa sijaitsevan kalaravintola Bassin ytimessä on trendikäs fun dining, jossa pönötyksistä ei piitata! Bassissa viihdytäänkin yhdessä ja välittömän mukavasti. Hienoja annoksia tehdään kalasta, äyriäisistä ja simpukoista, mutta löytyypä listalta myös liha- ja kasvisruokaakin.

Ravintolan lisämauste on viikonloppuisin yläkerran Club Bassi Karaoke Bar, Bassin sanojen mukaan Turun uusi luksuskaraoke. Ruokailusta voikin siirtyä sujuvasti sulattelemaan laulun merkkeihin tai toki paikalle voi tulla erikseenkin karaokeiltaa viettämään.

Turusta löydät monia muitakin ravintoloita. Tässä viisi muuta lisää: https://kissmyturku.fi/rentoja-ravintoloita-turussa.

Pidä 02 Taksi mielessä ravintolaretkillä

Taksi säästää jalkoja ja pitää kampauksen kunnossa rajuilmallakin. 02 Taksista tilaat kyydin ravintolaan helposti ilmaisen sovelluksen kautta tai soittamalla palvelunumeroon 020230.

02 Taksista löydät useiden turkulaisten, vain luotettavien taksiyhtiöiden kyytejä, joita voit vertailla ja tilata. Katso esimerkiksi mikä olisi edullisin kyyti tilaushetkellä.

Myös ennakkotilaus onnistuu 02 Taksista. Käytä ennakkotilausta vaikka silloin, kun sinulla on pöytävaraus ja haluat päästä paikalle oikeaan aikaan.

Pin It on Pinterest