18.2.2020

Vinkkejä kotimaan matkailuun (paikallisilta)

Suuntaatko hiihtolomalla pois Suomen suurista kaupungeista?

Keräsimme 02 Taksin some-kanavilla paikallisten suosituksia omilta kotipaikkakunniltaan.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn

Etelästä itään päin matkaavan kannattaa käydä Kotkassa Akvaariotalo Maretariumissa.

Jännityksestä pitävän kannattaa puolestaan lähteä Lappeenrantaan ja Imatralle. Imatran valtionhotellissa voi nimittäin törmätä kummitukseen. Samalla suunnalla oleva Tiuruniemen hylätty sairaala vie autiotalon tunnelmaan.

Joensuussa vinkattiin käymään Enon keskustassa, Ilosaaressa, Taitokorttelissa sekä Joensuun keskustan Morshukka-patsaalla. Kuopion suunnalla maisemia voi ihailla Puijontornissa, Väinölänniemellä, Valkaisenlammenpuistossa, Konttilassa ja Muuruvedellä. Kuopiossa on myös VB-valokuvakeskus.

Pohjoiseen matkustava voi käydä katsomassa Kajaanin linnan raunioita. Oulussa kauniita maisemia tarjoavat Koiteli ja Nallikari. Oulun keskustassa on myös kuuluisa paska kaupunni -graffiti.

Rovaniemelle matkaavan kannattaa ehdottomasti piipahtaa Joulupukin Pajakylässä, joka on auki läpi vuoden.

Länsi-Suomessa hiihtolomaa viettävä voi käydä katsomassa Eurajoella olevaa Vuojoen kartanoa sekä Porin Kirjurinluotoa. Se on kaunis myös talvella.

Pohjanmaalla matkaava voi käydä maistamassa Jalasjärvellä Juustoportin herkkuja ja Seinäjoella ostoksilla Ideaparkissa. Nivalassa puolestaan voi ihmetellä persoonallista Grazylandia.

Keski-Suomessa matkustavalle vinkataan Jyväskylän Teeleidin erilaisista teemauista sekä Alvar Aalto -museosta. Jyväskylästä on myös lyhyt matka Jämsään viettämään hiihtolomaa laskettelurinteissä.

Etelä-Suomessa on Hämeenlinnan kaunis Vanajanlinna. Urheilusta ja kulttuurista kiinnostuneet voivat käydä Lahdessa.

Siellä on hyppyrimäkiä, satama, Salpausselän maasto sekä Sibeliustalo. Myös Hyvinkään SeikkailuSveitsistä vinkattiin sekä Mäntsälän Hirvivaaran kartanosta.

Porvoossa sen sijaan kannattaa käydä maistamassa Porvoon Kalatalon kalakeittoa.

Mikä on sinun lempipaikkasi Suomessa?

Pin It on Pinterest

Share This