18.3.2024

Taksialan tulevaisuus – ”Olemme tunnistaneet haasteet, ja meillä on niihin ratkaisu.”

Taksialalle ovat asettaneet haasteita taksiuudistus, viime vuoden huono taloustilanne sekä alaan kohdistunut negatiivinen valo. Samaan aikaan taksimarkkina on murroksessa, ja 02 Taksi on kohdistanut katseensa tulevaisuuteen, jossa taksiin voi yhä luottaa ja kuluttajalla on vapaus valita mieleisensä taksi.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

02 Taksi on seurannut taksialaa kohdanneita haasteita ja muutosta sekä pyrkinyt omalla työllään vaikuttamaan alan kehitykseen positiivisesti – valtakunnallisuuden mukanaan tuoma näköalapaikka tuo mukanaan myös erilaisia vaikutusmahdollisuuksia.

02 Taksilla on tärkeä asema alan maineen rakentamisessa

”Valtakunnallisena toimijana meillä on osaltamme vastuu taksialan maineesta. Taksiuudistus on tuonut mukanaan joitain valitettavia lieveilmiöitä, mutta myös avannut mahdollisuuksia uusille ja paremmille tavoille palvella asiakkaita. 02 Taksiin kokoamme yhden ja saman palvelun alle tunnettuja kotimaisia taksiyhtiöitä, mikä mahdollistaa asiakkaille palvelun, joka on luotettava, läpinäkyvä ja tarjoaa mahdollisuuden valita haluamansa taksiyhtiö. Kumppaneillemme tahdomme tarjota luotettavaa palvelua ja hyvän alustan, jossa kohdata asiakkaat helposti”, sanoo 02 Taksin Business Lead Sami Kultala.

Sovellukset valtaavat alaa yhä enemmän, ja itsepalvelukanavien suosio on kasvussa. Kun taksin tilaaminen tapahtuu ilman ihmiskontaktia, on entistä tärkeämpää, että asiakas saa helppokäyttöistä ja läpinäkyvää palvelua. ”Tällaiselle koko maassa toimivalle luotettavia takseja tarjoavalle palvelulle on kasvava kysyntä, joten näen 02 Taksin roolin taksimarkkinassa hyvin keskeisenä. Tavoitteemme on parantaa taksin mainetta ja brändiä yleisesti.”

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Lataa sovellus →

”Suomalainen taksi on yhä luotettava – kunhan tilaa taksin luotettavalta taholta.”

Mediassa ja internetissä törmää toisinaan keskusteluun taksien turvallisuudesta ja kriittisestä nykytilasta. Kultalan mukaan koko totuus ei kuitenkaan välity mediasta. ”Vaikka taksiala on viime aikoina saanut rankkaakin kritiikkiä osakseen, ei kritiikki juuri näy meillä – ja me olemme kuitenkin valtakunnallinen toimija. Negatiivisten asiakaspalautteiden määrä meillä on todella pieni, ja asiakastyytyväisyytemme koko maassa on 4,8/5. Olemme kuitenkin tietoisia alan haasteista – olemme tunnistaneet ongelman, ja meillä on siihen ratkaisu.”

Kultala ei vähättele haasteita, joita taksiala on kohdannut. Silti hän painottaa, että suomalainen taksi on yhä luotettava ja turvallinen. ”Esimerkiksi 02 Taksissa taksin voi valita asiakasarvion, hinnan tai saapumisajan mukaan, joten kuluttajan näkökulmasta vapautta – mutta myös vaihtelua – on entistä enemmän. Nykyään keskiöön onkin noussut se, mistä taksin tilaa. Siihen pitää kiinnittää aiempaa enemmän huomiota.”

Turvallisen taksin voi yhä saada niin tolpalta kuin sovelluksestakin. ”Perinteisissä tolppakyydeissä ei ole mitään vikaa, joskin asiakkaan tulee olla aiempaa tarkempi autoa valitessaan. 02 Taksin sovelluksen voi nähdä niin sanottuna virtuaalisena taksitolppana – sovelluksessa ovat jonossa eri taksivaihtoehdot hintoineen ja asiakasarvioineen.”

Ratkaisu taksialan ongelmiin piilee Kultalan mukaan läpinäkyvyydessä sekä sujuvassa yhteistyössä suomalaisten taksiyhtiöiden kanssa. ”En kiistä yksittäisten tapausten vakavuutta, ja ongelman selvittäminen lähtee tosiasioiden tunnistamisesta ja tunnustamisesta. Me kokoamme yhteen luotettavia ja tunnettuja taksitoimijoita kautta maan ja välitämme heidän palveluitaan suomalaisille. Käsittelemme kaikki asiakaspalautteet, ja vastaamme niistä jokaiseen. Kriittiset palautteet käsittelemme kumppaneidemme kanssa, ja kehitämme toimintaamme asiakkaidemme toiveiden pohjalta. Siinä piilee selitys korkealle asiakastyytyväisyydellemme sekä keino vastata taksialan ongelmiin.”

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Tilaa taksi sovelluksella

Pin It on Pinterest