5.3.2024

Taxidata tarjoaa Turussa vähäpäästöisiä autoja ja sähköautoja – tilauskanavana 02 Taksi

02 Taksin turkulainen yhteistyökumppani Taxidata lisäsi syksyllä valikoimaansa uuden brändin, Taxidata Greenin, jonka autot ovat tilattavissa 02 Taksin kautta. Taxidatan markkinointi- ja myyntipäällikkö Osku Valtosen mukaan vähäpäästöisistä autoista saatu palaute on ollut hyvää, ja asiakastyytyväisyys on näkynyt myös kasvaneissa tilausmäärissä.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Taxidatalla taksinkuljettajana työskentelevän Pekan mukaan sähköautojen määrässä on tapahtunut huima nousu. Hän on tehnyt taksinkuljettajana 50-vuotisen uran. ”Silloin kun aloin ajaa vähäpäästöisillä autoilla, Suomessa oli 1500 ladattavaa hybridiä ja täyssähköautoa. Nykyisin niitä on 150 000 kappaletta, ja ensi vuonna tulee täyteen 10 vuotta tätä vähäpäästöistä liikennettä.”

Hänen kollegansa Hakim puolestaan on ajanut taksia kahdeksan vuotta, joista kaksi on kulunut sähköauton ratissa. ”Olen ajanut pari vuotta sähköautoa, ja ikinä ei ole tullut minkäänlaisia ongelmia. Asiakaspalaute on ollut alusta saakka positiivista.”

Taxidata Greenin autot ovat käyttövoimaltaan kaasu-, sähkö-, ja lataushybridejä. Valtosen mukaan Taxidata pitää tärkeänä kuluttajien kysyntään vastaamista. ”Ympäristöystävällisten autojen kysyntä on kasvussa, ja haluamme vastata tähän tarpeeseen. Haluamme olla ympäristötietoisia, ja tiedostamme, että vihreä siirtymä on käynnissä. Me aiomme olla siinä mukana.”

02 Taksin Business Lead Sami Kultala kiittelee Taxidatan uutta brändiä. ”Vastuullisuus on meillä keskeinen arvo, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että tuomme vähäpäästöiset autot palvelussamme aina selkeästi esille. Haluamme kannustaa kumppaneitamme nostamaan vähäpäästöisten autojen osuutta taksikannassaan, ja tahdomme kannustaa myös asiakkaitamme valitsemaan vähäpäästöisiä autoja.”

Vähäpäästöinen auto säästää luontoa eikä maksa asiakkaalle yhtään enempää

Vähäpäästöisten autojen lukumäärä on nousussa, ja ympäristöystävällisyys on taksialalla kasvavassa roolissa. Asiakkaan kukkarossa vähäpäästöisen auton valitseminen ei kuitenkaan näy suurempina kuluina, sillä vähäpäästöisellä autolla matkustaminen ei ole sen kalliimpaa kuin tavallisella polttomoottoriautolla kulkeminen.

Vähäpäästöisten autojen tarjoamisen lisäksi 02 Taksi kompensoi kaikki päästöt, jotka sen kautta tilatuista kyydeistä aiheutuvat. 02 Taksi tarjoaa vähäpäästöisiä autoja asiakkailleen usealla paikkakunnalla, ja tavoitteena on saada tarjontaa laajennettua entisestään. Pyrkimyksenä on, että tulevaisuudessa 02 Taksilla olisi entistäkin vihreämmät renkaanjäljet.

Pin It on Pinterest