25.3.2022

Taksinkuljettaja Juha Mikkonen hyödyntää kokemuksia Japanin palvelukulttuurista sekä bussinkuljettajan työstä

Aiemmin bussinkuljettajana työskennelleelle Juha Mikkoselle asiakkaat ovat tärkein ja paras asia taksinkuljettajan työssä. Hän kokee onnistuvansa työssään, kun asiakkaat ovat tyytyväisiä.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Taksinkuljettaja Juha Mikkonen on työskennellyt 2,5 vuotta 02 Taksin vaasalaisen yhteistyökumppanin Niemibusin riveissä. Niemibusilla on kuusitoista tila- ja invataksia. Mikkonen ajaa yhtä niistä.

Ennen taksialaa Mikkonen oli Helsingissä kaupunkibussin kuljettajana: ”Minulla on bussinkuljettajan sielu. Ajan tasaisesti ja varmasti. Invataksia ajaessa tasainen kyyti ja ennakointi ovat erityisen tärkeitä asioita. Ei voi tehdä mitään äkkinäisiä liikkeitä.”

Mikkonen kokee, että taksinkuljettajan työn ehdottomasti paras puoli bussin kuljettamiseen verrattuna on se, että on mahdollisuus keskustella asiakkaiden kanssa. On mielenkiintoista kuulla asiakkaiden kertomuksia ja vaihtaa ajatuksia kaikesta mahdollisesta.

 ”Laadukas asiakaspalvelu tarkoittaa, että kuljettaja on täsmällinen, avulias, huomaa matkustajan tarpeet ja on valmis astumaan autosta ulos. Olen asunut 12 vuotta Japanissa ja siellä palvelukulttuuri on erittäin korkealla tasolla. Taksinkuljettajana täytyy osata mukautua asiakkaan tarpeisiin – oli ne sitten fyysisistä rajoituksista johtuvia tarpeita tai vaikkapa isot kantamukset.”

Taksinkuljettajan työ on hyvin vaihtelevaa. Jokainen päivä, asiakastilanne ja jokainen paikka on erilainen. ”Omaan työpäivään voi vaikuttaa paljon. Suurin osa kuljettajista tekee töitä provisiopalkalla. Palkka riippuu siis omasta aktiivisuudesta.”

Haastavimpia asiakkaita Mikkosen mielestä ovat humalaiset, jotka suhtautuvat epäasiallisesti kuljettajaan: ”Humalaiset saattavat käyttäytyä ja puhua matkan aikana epäystävällisesti, mutta niissäkin tilanteissa joku tulee usein pyytämään anteeksi koko porukan puolesta. Kun itse pysyy rauhallisena ja asiallisena, heijastuu se myös matkustajiin.”

Mikkosen mielestä taksinkuljettajaksi sopivat hyvin henkilöt, jotka ovat joustavia, positiivisia ja viihtyvät ihmisten kanssa. ”Se on suuri etu, jos on aikaisempaa kokemusta joltakin palvelualalta. Työ on itsenäistä, mutta yhteistyö työkavereiden kanssa on myös tärkeä asia. Kuljettajan täytyy toimia aina sillä tavalla, että asiakkaalle jää hyvä mieli – sattui mitä tahansa.”

02 Taksi palkitsi Mikkosen, kun hän oli ottanut joulu-tammikuun aikana kaikkein aktiivisimmin 02 Taksista tulleita tilauksia vastaan. ”02 Taksi on toiminut tilauskanavana hyvin ja olen kuullut asiakkailta myönteistä palautetta. Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että ovat saaneet nopeaa palvelua. On tosi hyvä, että 02 Taksissa vastataan aina ja nopeasti”, Mikkonen kiittelee.

Pin It on Pinterest