2.5.2024

Taksit saapuvat koko ajan nopeammin – maan nopeimmat taksit ovat Lappeenrannassa ja Turussa

02 Taksin tilausdatan mukaan ylivoimaisesti nopeimmat taksit löytyvät Lappeenrannasta ja Turusta, joissa taksien saapumisajat ovat alle maan keskiarvon. Saapumisajat ovat lyhentyneet jatkuvasti; Lappeenrannassa taksi saapuu keskimäärin noin viidessä minuutissa ja Turussa taas keskimäärin hieman alle kuudessa minuutissa.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Saapumisajat lyhentyneet koko maassa – nopeus voi toimia kilpailuvalttina

Taksien saapumisajat ovat lyhentyneet koko maassa vuodesta 2021 saakka yhteensä lähes minuutin. ”Etenkin suurissa kaupungeissa, joissa on paljon takseja, voi lyhyt saapumisaika toimia kilpailuvalttina. Taksimarkkinassa on paljon kilpailua, joten nopealla saapumisajalla voi erottua edukseen”, sanoo 02 Taksin Business Lead Sami Kultala.

Lappeenrannan ja Turun taksit ovat yleisesti nopeimpia koko maassa. Nopeutta selittää osaltaan taksien määrä suhteessa kaupungin kokoon, taksien alentunut käyttöaste sekä taksien parempi saatavuus. “Taksimarkkina on tällä hetkellä hieman alavireinen, joten tilauksia ei ole niin paljoa kuin silloin, kun taloudella menee paremmin. Lisäksi paikalliset yhteistyökumppanimme ovat lisänneet saatavilla olevien taksien määrää, mikä näkyy luonnollisesti lyhyissä saapumisajoissa”, Kultala sanoo.

Turku on taksialan unelmakaupunki – turkulaiset tilaavat eniten takseja koko Suomessa

Turkulaiset ovat ahkeria taksinkäyttäjiä, ja turkulaiset ovat 02 Taksin tilausmäärien kärjessä jättäen taakseen Helsingin ja muut suuret kaupungit. ”Meillä on paljon työntekijöitä Turussa, joten ehkä tieto 02 Taksista on levinnyt puskaradion välityksellä. Turkulaiset saattavat olla myös teknologiatietoisempia kuin muualla maassa, sillä Turussa tehdään sovellustilauksia huomattavan paljon suhteessa muihin paikkakuntiin”, Kultala sanoo.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Lataa sovellus →

Suuret tilausmäärät yhdistettynä nopeaan saapumisaikaan tekevät Turusta taksialan unelmakaupungin. 85 % tilauksista hyväksytään alle kahdessa minuutissa, taksinkuljettajille riittää kyytejä, ja asiakas saa auton nopeasti. Tämä näkyy myös asiakastyytyväisyydessä, joka on Turussa 4,8/5.

Asiakastyytyväisyyteen vaikuttaa taksin nopeus – suomalaiset arvostavat täsmälllisyyttä

Suomalaisille on ominaista arvostaa aikataulujen noudattamista, mikä näkyy myös taksin tilaamisessa. 02 Taksin tilausdatan mukaan asiakkaat arvostavat taksissa eniten juuri nopeutta ja täsmällisyyttä.

Asiakastyytyväisyys laskee heti, jos taksi on myöhässä tai arvio saapumisajasta ei toteudu. 02 Taksin asiakkaiden kyydeilleen antama arvosana on kasvanut tasaisesti, ja vuonna 2024 se on 4,8. Vuonna 2021 vastaava luku oli 4,7. Saapumisajan lisäksi asiakastyytyväisyyteen vaikuttavat myös turvallisuus, luotettavuus sekä rehellinen ja läpinäkyvä hinnoittelu.

Saapumisaikojen kehitys vuodesta 2021 vuoteen 2024
Ajat on ilmaistu minuutteina.

Saapumisaikojen kehitys vuodesta 2021 vuoteen 2024

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Tilaa taksi sovelluksella

Pin It on Pinterest