3.6.2024

Kirjoittaja Emma Toivonen

Taksitolppa – taksin ottaminen taksitolpalta

Taksin voi tilata nykyisin monella eri tavalla – esimerkiksi 02 Taksin kyytejä saa tilattua niin soittamalla, tekstaamalla kuin sovelluksellakin. Yhä ovat kuitenkin vielä jäljellä ja vilkkaassa käytössä vanhat, perinteiset taksitolpat.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Taksitolppa nimenä on melko kuvaava – vaikka harvoin paikan päällä välttämättä on varsinainen tolppa – taksitolpalta saa itselleen taksin ilman, että sitä tarvitsee erikseen tilata.

Missä on lähin taksitolppa?

Jos tarvitsee taksia, on yksi vaihtoehto ottaa auto suoraan taksitolpalta. Tutussa ympäristössä taksitolpalle suunnistaminen käy vaivatta, mutta vieraassa paikassa se ei välttämättä olekaan niin helppoa. Lähin taksitolppa voi löytyä kuitenkin kysymällä esimerkiksi ohikulkijoilta neuvoa tai etsimällä taksitolpan sijainnin internetistä.

Lähin taksitolppa voi löytyä yllättävän helpostikin – yleensä taksitolppa sijaitsee alueella, jossa on paljon liikennettä. Taksitolppa on siis monesti paikassa, josta ihmisten on helppo hypätä taksin kyytiin, jossa taksien on helppo jonottaa peräkanaa, ja joka on paikassa, jossa ihmiset tavallisesti muutenkin kulkevat. Kuten esimerkiksi kaupunkien keskustoissa ja torien läheisyydessä.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Lataa sovellus →

Taksitolppa ja taksin valitseminen – miten taksitolpalla toimitaan?

Taksitolpalla saa nykyisin valita mieleisensä taksin. Vaikka taksit jonottavat tolpalla, ei niiden valinnassa tarvitse noudattaa jonotusperiaatetta. Jonosta voi valita vaikka viimeisen taksin ja hypätä sen kyytiin. Toki taksitolpalla on aina hyvä muistaa, että on olemassa monia erilaisia takseja. Tämän vuoksi on hyvä tarkistaa ennen kyytiin hyppäämistä, että taksissa on taksikupu, hinnasto esillä ja että taksi on muutenkin ulkoisesti siisti.

Etenkin ruuhkaisina aikoina taksitolpalla on hyvä myös muistaa, että vaikka taksien ei tarvitse noudattaa jonotusperiaatetta, asiakkaiden tulee sitä noudattaa. Tämä merkitsee sitä, että taksitolpalla kukin jonottaa, kunnes jonossa edellä oleva on hypännyt taksin kyytiin.

Tiesitkö tätä taksitolpasta?

  1. Taksitolppa on paikka, johon ei tarvitse tilata taksia. Taksit ajavat tolpalle automaattisesti, kun ovat vapautuneet aiemmasta kyydistä.
  2. Maailman vanhin taksitolppa on peräisin vuodelta 1636, ja se sijaitsee Lontoossa.
  3. Taksitolppa sijaitsee yleensä vilkkaasti liikennöidyissä paikoissa, joissa useimmiten tarvitaan taksia.
  4. Taksitolppa voi olla myös tilapäinen. Esimerkiksi suurten tapahtumien kuten festareiden aikaan pystytetään väliaikaisia taksitolppia, jotka tapahtuman jälkeen puretaan pois.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Tilaa taksi sovelluksella

Pin It on Pinterest