10.6.2024

Valitse taksi oman auton sijaan – 7 vedenpitävää perustetta!

Taksi on aina hyvä vaihtoehto paikasta toiseen siirtymiselle ja pesee mennen tullen monet muut liikennöintimuodot, kuten esimerkiksi oman auton käytön. Kokosimme tähän artikkeliin seitsemän syytä käyttää taksia oman auton sijaan!

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

1. Bensan hinta on pilvissä, taksin ei!
Bensan hinta on korkealla tasolla, mikä onkin saanut monet miettimään uudelleen autolla ajamista, sillä oman auton käyttö on kallistunut huomattavasti. Tämän vuoksi taksilla ajaminen ei ole ollenkaan huono vaihtoehto, sillä bensan hinnan nousu ei ole samalla tavalla nostanut taksimatkojen hintoja.

2. Pesu- ja lämpötilahuolet pois!
Omaa autoa tulee pestä ja putsata sekä sisältä että ulkoa ja lisäksi vielä vahata, jotta maalipinta pysyy kunnossa. Taksi sen sijaan on aina edustuskunnossa eli puhdas, ilman että itse tarvitsee laittaa tikkua ristiin.

Tämän lisäksi taksissa on aina oikea lämpötila, sillä autot ovat aina ilmastoituja. Omassa autossa tilanne saattaa olla toinen, minkä vuoksi taksilla matkustaminen on usein miellyttävämpi kokemus kuin ikkunat auki huristelu tai talvipakkasessa auton lämpenemisen odottaminen.

3. Unohda maalliset parkkipaikkahuolet!
Omalla autolla päästellessä on usein sidottu mitä arkisimpiin huoliin, joista yksi on parkkipaikat ja parkkimaksut. Jos sinulla on kiire, ei itse ajomatka välttämättä vie kauaa aikaa, mutta esimerkiksi kaupungin keskustassa parkkipaikan etsiminen ja pysäköintimaksujen maksaminen vievät yllättävän kauan. Taksilla pääset määränpäästä toiseen, ja kun taksin ovi sulkeutuu takanasi, jäävät sinne myös huolet.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Lataa sovellus →

4. Huollottomana olet huoleton!
Oma auto tuo mukanaan vastuita. Autossa on paljon kuluvia osia, jotka käytön myötä tulevat aina tiensä päähän. Autoa tuleekin huoltaa säännöllisesti, minkä lisäksi myös renkaiden hankkiminen vaatii pääomaa.

Oma lukunsa ovat auton huoltomaksujen lisäksi vakuutus- ja katsastusmaksut sekä ajoneuvovero ja tämän ohella mahdolliset jokerimaksut, pikavoittoinakin tunnetut pysäköinti- ja liikennevirhemaksut sekä sakot. Kaikki auton kulut yhteenlaskettuna taksi tuleekin huomattavasti edullisemmaksi ja huolettomammaksi!

5. Älä olet sidottu muihin kuin omiin aikatauluihisi!
Vielä ainakaan ei takseilla ole aikatauluja, vaan voit tilata kyydin itsellesi silloin, kun sitä tarvitset. Toista se on, kun kulkee julkisen liikenteen avulla, jolloin aikatauluja saa tarkkailla alituiseen ja toisinaan pinkoa bussipysäkille kiireessä.

Taksin takapenkillä ainoat aikataulut ovat ne, jotka olet itse itsellesi asettanut ja sopinut, etkä joudu lähtemään esimerkiksi juhlista liian aikaisin viimeisen linja-auton pakottamana. Taksin kyydissä myös todennäköisemmin ei juutu ruuhkaan eikä joudu varaamaan lisäaikaa liikennesumassa istumiseen, sillä takseilla on käytössään omat kaistat, joita pitkin suhailla.

6. Terassikeleillä taksi takaa viihtyvyyden
Jos aurinko paistaa ja tekisi mieli lähteä terassille ottamaan pari huurteista ystävien kanssa, tai ravintolassa juoda ruoan kanssa täyteläistä punaviiniä, ei oma auto tuolloin sovi yhtälöön. Tällöin avuksi rientääkin 02 Taksi, jonka takapenkillä ei tarvitse tinkiä aperitiiveista!

7. Ekologisuus on tulevaisuutta
Taksia valitessa ympäristökin kiittää, sillä 02 Taksin kaikkien kyytien päästöt on kompensoitu, minkä lisäksi tarjoamme vähäpäästöisiä kyytejä sekä sähköautoja monella paikkakunnalla. Tällöin on enemmän kuin perusteltua jättää oma bensakone seisontaan ja hurauttaa sähköistetyllä pirssillä määränpäähän!

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Tilaa taksi sovelluksella

Pin It on Pinterest