15.5.2024

Kirjoittaja Emma Toivonen

Näin taksi on pelastanut suomalaisten päiviä – 02 Taksin asiakkaat kertovat

Jos auto on hajonnut alta, tai on sattunut myöhästynyt junasta, niin paikalle kurvaava taksi on kuin valo tunnelin päässä tai pelastava enkeli. Taksia käytetään usein kovin arkisissa tilanteissa, mutta myös silloin, kun kohdalle on osunut jokin yllättävä arjen sattumus. Kysyimme asiakkailtamme, miten taksi on pelastanut heidän päivänsä, ja mukaan mahtui monenmoista kommellusta!
metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Tukea, lohtua ja tsemppiä arjessa

Niin kuin monesti ihmisläheisessä työssä, myös taksin ratissa istuvat kuljettajat kohtaavat ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Onkin tärkeää, että taksinkuljettajalla on hyvät sosiaaliset taidot, sillä lohdun sana oikeassa tilanteessa voi olla kultaakin kalliimpi.

Eräs kyselyyn vastannut asiakas kertoi olleensa surullisessa mielentilassa astuessaan taksiin. Hän oli kertonut mielentilastaan kuljettajalle, joka oli vanhempi, jo elämää nähnyt herrasmies. Kuljettaja oli lohduttanut asiakasta ja todennut, että vaikeat koettelemukset myös vahvistavat ihmistä. ”En unohda noita sanoja koskaan. Siihen tilanteeseen se oli juuri hyvin sanottu. Kiitos kuljettajalle – et pelastanut vain päivääni, vaan sanonta jäi ikuisesti mieleeni”, asiakas kirjoittaa.

Eräällä toisella kerralla kuljettaja oli auttanut asiakasta, kun tämä oli matkustamassa Oulusta Helsinkiin ja menossa kovalla kiireellä juna-asemalle. ”Jos kuski ei olisi neuvonut reittiä ja tsempannut juoksemaan oikealle raiteelle, en olisi ehtinyt uuden vuoden viettoon.”

Korvaamaton apu kiireessä ja reissussa

Taksinkuljettajat ovat pelastaneet asiakkaita kiperistä paikoista etenkin erilaisten matkojen yhteydessä. Monet asiakkaat kertoivat olleensa menossa reissuun, ja ehtineensä täpärästi lennolle tai junaan juuri nopeasti saapuneen taksin ansiosta.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Lataa sovellus →

”Olin junalla matkalla Oulusta Rovaniemelle. Juna pysähtyi Kemin asemalla, kävin ulkona jaloittelemassa, mutta juna lähti ilman varoitusta liikkeelle. Koputin ikkunaankin, mutta nykyjunissa ei saa ovea auki kahvaa vääntämällä. Matkatavarani olivat kaikki siellä. Paniikki iski, sitten hoksasin ottaa taksin. Alkoi huima takaa-ajo junan kanssa. Tervolassa oli seuraava pysähdys, ja taksikuski epäili, ettemme ehtisi ajoissa asemalle ennen junan lähtöä. Kuski teki kaikkensa, ja ehdimmekin ajoissa, ja hyppäsin seikkailun jälkeen takaisin junaan. Tuhannet kiitokset kyllä kerroin taksikuskille. Loppumatka sujuikin sitten kommelluksitta. Tämän jälkeen en ole junan pysähtyessä asemalla käynyt jaloittelemassa kuin pidemmillä pysähdyksillä.”

Taksinkuljettaja oli myös ratkaiseva tekijä erään kerran, kun asiakas oli menossa lentokentälle. ”Yhtenä pakkasaamuna oma auto ei käynnistynyt, ja minulla oli kiire lentoasemalle. Onneksi puhelimessa oli 02 Taksi -appi, jolla sain taksin nopeasti paikalle.”

Myös seuraavat asiakkaiden kertomukset ovat mukavaa luettavaa ja kertovat taksinkuljettajien avuliaisuudesta: ”Olin tilannut taksin aamulla kahdeksaksi, ja matkan piti mennä 10 minuutissa rautatieasemalle. Mutta tietysti tuli monta muuttujaa; koira pitikin viedä hoitoon, ystävälle piti toimittaa syntymäpäiväonnittelu, ja sitten aikaa ei enää ollutkaan nopeaan omatoimiseen siirtymiseen junalle. Mutta ei hätää, taksinkuljettaja hoiteli minut kaikkiin näihin pisteisiin ja vielä ajoissa junaan. Ihan huippua palvelua ja vielä hymyssä suin❤️”

”Lomareissu lasten kanssa risteilylle. Totta kai se reissun negatiivinen osuus sattui menomatkalle, ja auto hajosi tien päälle. Taksin sai näppärästi paikalle sovelluksella, ja matka jatkui ennalta sovitusti. Myös paluu auton luo taksilla oli helppoa, kun pystyi kuljettajan tilaamaan ennakoiden jo satamaan odottamaan. Kiinteä hinta ja huippukuski, joka viihdytti lapsia koko ajomatkan, oli juuri sitä mitä tälläisessä tapauksessa tarvitsee. Kiitos.”

Kiire, huono sää, lakko – 02 Taksi auttaa aina

Suurin osa vastauksista liittyi tilanteisiin, joissa jonkin poikkeavan tapauksen vuoksi asiakkaan oli turvauduttava taksiin. Milloin auto jätti käynnistymättä, milloin bussi saapumatta tai autonavaimet olivat jääneet kotiin – jokaisessa kertomuksessa toistui kiitollisuus taksinkuljettajaa kohtaan, joka oli pelastanut päivän saapumalla ajoissa paikalle ja avustamalla asiakasta tämän tilanteessa.

02 Taksi on valtakunnallinen taksien tilauspalvelu, joten kokemusta erilaisista kommervenkeistä ja kommelluksista on kertynyt ympäri Suomen. 02 Taksissa ollaankin aina valmiita auttamaan ja olemaan ajoissa paikalla, kun asiakas sitä tarvitsee.

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Tilaa taksi sovelluksella

Pin It on Pinterest