10.6.2024

Kirjoittaja Emma Toivonen

Taksiuudistus saa kiitosta Lapissa – Yli puolet taksinkäyttäjistä pitää taksiuudistusta hyvänä

02 Taksi toteutti huhtikuussa asiakaskyselyn, jolla selvitettiin suomalaisten suhtautumista taksiuudistukseen. Kyselyn perusteella 51 % taksinkäyttäjistä pitää taksiuudistusta hyvänä. Lapissa arvostetaan taksiuudistuksen mukanaan tuomaa kilpailua sekä kiitellään hintoja. Näiden lisäksi kehuja saivat taksien lisääntynyt määrä sekä mahdollisuus vertailla ja valita mieleisensä taksi.
metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Näitä asioita lappilaiset kiittävät taksiuudistuksessa

Keskeisimmät asiat, jotka Lapissa koettiin taksiuudistuksen suhteen hyväksi, olivat hinnat sekä lisääntynyt kilpailu. Vastauksista kävi ilmi, että Lapissa kiitosta saa laajemman hintaskaalan tuoma mahdollisuus tilata taksi aiempaa halvemmalla. Lisäksi suurin osa vastaajista arvostaa kiinteitä hintoja; 67 % alueen asukkaista kertoo valitsevansa mieluiten kiinteähintaisen kyydin.

”Lapissa kiinteiden hintojen suosio selittyy osin varmasti pidemmillä välimatkoilla. Pitkällä taksimatkalla on mukavaa tietää etukäteen, mitä kyyti tulee maksamaan, jolloin välttyy mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä perillä”, sanoo 02 Taksin Business Lead Sami Kultala. ”Kiinteähintaisia kyytejä on myös helpompi vertailla keskenään, ja vertailu onkin kannattavaa, sillä hintaskaala on nykyään aiempaa laajempi. 02 Taksin tarjoaman vertailumahdollisuuden myötä taksimatkan hinnassa voi säästää yllättävänkin paljon.”

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Lataa sovellus →

Koko maassa nousee yksi asia ylitse muiden

Muualla maassa eniten kiitosta sai taksien parantunut saatavuus. ”Yleensä taksiuudistusta kritisoidaan kovin sanankääntein, mutta kyselyn tulokset paljastivat, että uudistusta ei koeta suomalaisten keskuudessa pelkästään negatiiviseksi asiaksi. On totta, että kilpailun vapautuminen näkyy niin taksien saatavuudessa kuin hinnoissakin”, Kultala sanoo.

Taksiuudistuksen hyvät puolet jakoivat mielipiteitä suomalaisten kesken, ja vastauksissa näkyi erilaisia paikallisia painotuksia. Esimerkiksi Uudellamaalla ja Satakunnassa taksintilaussovellusten teknologinen kehitys sai eniten kiitosta. Pohjanmaalaiset pitivät hintojen muutosta ja alenemista taksiuudistuksen parhaana puolena, kun taas Pohjois-Pohjanmaalla lisääntynyt kilpailu koettiin parhaimmaksi muutokseksi.

Suurin osa suomalaisista valitsee yhä tolpalla jonon ensimmäisen taksin

Huolimatta siitä, että kyselyn tuloksissa suomalaiset kiittelivät lisääntynyttä valinnanvaraa ja mahdollisuutta valita mieleisensä taksi, kertoi yli puolet vastaajista kuitenkin ottavansa taksitolpalla jonon ensimmäisen taksin tai valitsevansa taksin tutun brändin perusteella.

”Tolpalla seisovia takseja voi olla hankala vertailla, ja kenties vanha sääntö jonon ensimmäisen taksin ottamisesta ohjaa yhä kuluttajien toimintaa taksitolpalla. Uskon kuitenkin, että muun muassa sovelluksien kautta saatavien kiinteiden hintojen sekä brändin ja asiakaskokemuksen merkitys kasvavat kuluttajien valintakriteereissä jatkossa entisestään”, Kultala sanoo.

 

Taksiuudistuksessa kiitellyt asiat maakunnittain

Etelä-Karjala: Taksisovellukset/niiden kehitys, kilpailu/saatavuus
Etelä-Pohjanmaa: Hinnat
Keski-Pohjanmaa: Hinnat
Kymenlaakso: Taksisovellukset/niiden kehitys, kilpailu/saatavuus
Lappi: Hinnat, kilpailu
Pirkanmaa: Taksisovellukset/niiden kehitys, hinnat
Pohjanmaa: Saatavuus, hinnat
Pohjois-Karjala: Hinnat, tilauksen sujuvuus, valinnan vapaus
Pohjois-Pohjanmaa: Kilpailu
Pohjois-Savo: Saatavuus ja kilpailu
Päijät-Häme: Tilauksen sujuvuus, hinta
Satakunta: Taksisovellukset/niiden kehitys
Uusimaa: Taksisovellukset/niiden kehitys
Varsinais-Suomi: Hinnat ja kilpailu

Taksit kaikkialla Suomessa

02 Taksista löydät Suomen laajimman taksivalikoiman. Vertaa ja tilaa taksi hinnan, saapumisajan tai arvioiden perusteella - kaikkialla Suomessa.

Tilaa taksi sovelluksella

Pin It on Pinterest