14.3.2023

Unelmien taksimatka vei Vantaalta Lappiin, eikä yllätyksiltä vältytty!

Moni haaveilee, että voisi matkustaa taksilla Lappiin. 02 Taksin unelmien taksimatka -arvonnassa voittanut Kaija-Leena Johtela tietää, millaista se on, sillä hän matkusti taksin kyydissä Vantaalta Rovaniemelle.
metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Kun Kaija-Leena sai tietää voittaneensa 02 Taksin unelmien taksimatka -arvonnassa, hän pyysi mukaansa tyttären, joka oli pitkään haaveillut pääsevänsä käymään Joulupukin pajakylässä. Kuljettajaksi Kaija toivoi entuudestaan tuttua Kari Syrjää, joka on 02 Taksin yhteistyökumppanin Lähitaksin kuljettaja. 

Matkaseurue lähti matkaan Vantaalta klo 7.30. ”Taksimatka lähti liikkeelle ihan kuin unelmamatka. Kari oli laittanut meitä varten takapenkille vesipullot ja hedelmäsalaattikulhon. Kari on hauska juttumies, joten matka sujui todella rattoisasti ja mukavasti”

Matkalle oli suunniteltu välipalapysähdys Jyväskylässä ja illallinen Oulussa. ”Pitkä matka sujui helpommin, kun ajattelimme matkaa yksi etappi kerrallaan.”

Oulusta ei kuitenkaan löytänyt sopivaa illallispaikkaa, ja matkaa päätettiin jatkaa suoraan Rovaniemelle. ”Oulun jälkeen alkoi pimetä, ja keli muuttui aivan hirvittäväksi. Lunta tuiskutti, oli pimeää ja lisäksi vielä sumuista. Emme nähneet takapenkillä ollenkaan ikkunasta ulos. Siinä kävi sitten niin ikävästi, että Kari menetti liikenneympyrässä autonsa hallinnan ja luisuimme rautapylvääseen. Onneksi vauhtia oli todella vähän, eikä kenellekään sattunut mitään. Auto kärsi kuitenkin tilanteesta sen verran, että sillä ei voinut enää ajaa. Jatkoimme siis loput 117 km meille tilatun tilataksin kyydissä.”

Lopulta matkaseurue oli Rovaniemellä noin klo 20.30, eli 14 tuntia matkaan lähdön jälkeen.

”Perillä Rovaniemellä olimme jo sitä mieltä, että tässä oli onni onnettomuudessa. Saimme yhden päivän lisää aikaa kiertää Rovaniemellä, kun palaammekin kotiin lentäen. Kohtasimme matkan aikana todella ymmärtäväisiä ja ihania ihmisiä”

Rovaniemi oli ainutlaatuinen matkakohde

Seuraavana päivänä toteutui haave päästä Joulupukin pajakylään. ”Vietimme ihanan päivän pajakylässä ja illalla menimme jäähotelliin illalliselle. Se oli lumesta ja jäästä rakennettu hotelli, jonka jäisten pöytien ääressä söimme illallisen. Se oli todella elämyksellistä ja upeaa.”

Kolmantena päivänä matkaseurue kävi Arktikum-tiedekeskuksessa. ”Siellä oli maakuntamuseo ja tiedekeskus, joka käsittelee pohjoisen pallonpuoliskon elämää. Se oli erittäin mielenkiintoista, ja olimme siellä monta tuntia.”

Kaija-Leena toteaa, että Lappiin voi ihan hyvin lähteä Etelä-Suomesta taksilla, mutta matka kannattaa suunnitella hyvin. Hänen mielestään aikataulutus ja välietappien etukäteen miettiminen teki pitkästä matkasta miellyttävän.

”Totesimme kaikki, että meillä oli lopultakin upea matka! Unelmamatkasta tuli unohtumaton ja ikimuistoinen. Saimme matkasta irti enemmän kuin alun perin odotimme. Haluan kiittää Karin, Lähitaksin ja 02 Taksin erittäin ammattimaista ja hienoa toimintaa. Meistä pidettiin koko ajan hyvää huolta!”

Pin It on Pinterest