4.9.2023

Vaasassa valitaan vähäpäästöinen taksi yhä useammin – 02 Taksin tilausdata paljastaa

Vaasalaiset ovat tarttuneet innokkaasti mahdollisuuteen tilata vihreä kyyti, kun Taksi Vaasa toi vähäpäästöiset taksit mukaan 02 Taksi -palveluun maaliskuussa.
metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Vaasalaiset taksiasiakkaat ovat voineet maaliskuusta lähtien tilata Taksi Vaasan vähäpäästöisiä autoja 02 Taksin tilauskanavista. Vähäpäästöisille autoille on selkeästi ollut kysyntää, sillä maaliskuun jälkeen tehdyistä tilauksista 9 % on valittu vähäpäästöinen auto tai sähkötaksi.

Toukokuussa ja kesäkuussa vähäpäästöisiä takseja tilattiin jopa 12 % tilauksista. Taksi Vaasan vähäpäästöisten autojen lisäksi Vaasassa on tarjolla SnapCabin sähkötakseja.

”Asiakkaan mieltymyksen lisäksi vähäpäästöisten taksien valintaan vaikuttaa tietenkin niiden saatavuus. Vaasassa huomaa hyvin, miten tärkeää on, että asiakkaalle tuodaan vaihtoehtoja ja heidän on helppo tehdä vihreä valinta”, kertoo 02 Taksin kaupallinen johtaja Petteri Niemi.

Valtakunnallisesti suunta on sama. Vähäpäästöisten ja sähköautojen suosio on kasvanut. Viime vuonna kaikista 02 Taksin kautta tehdyistä tilauksista 2 % asiakas valitsi vähäpäästöisen auton. Tänä vuonna määrä on kaksinkertaistunut ollen 4 %. Sähköauto valitaan 1,1 % tilauksista.

”Vaikka vähäpäästöisten ja sähköautojen tilausmäärät ovat valtakunnallisesti vielä kokonaisuuteen nähden pieniä, on niissä huomattavissa selkeää kasvua. Uskon, että tulevaisuuden taksiasiakkaat ovat yhä ympäristötietoisempia”, toteaa Niemi.

Pin It on Pinterest