4.9.2023

02 Taksin kuopiolaiset asiakkaat valitsevat yhä useammin vähäpäästöisen taksin

Taksiykköset toivat vähäpäästöiset autot mukaan 02 Taksi -palveluun kesäkuussa. Sen myötä Kuopiossa tilataan aiempaa enemmän vähäpäästöisiä takseja.
metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

02 Taksin kuopiolaiset asiakkaat voivat nyt valita vähäpäästöisen taksin aiempaa useammin. SnapCabilla on Kuopion alueella tarjolla sähkötakseja, ja kesäkuusta lähtien Taksiykkösten vähäpäästöiset autot ovat olleet asiakkaiden valittavissa 02 Taksin tilauskanavissa.

Vähäpäästöisiä autoja tilattiin Kuopiossa viime vuonna vain 0,7 % tilauksista, mutta kesäkuun jälkeen vähäpäästöisten taksien tilausmäärä on noussut neljään prosenttiin.

”Asiakkaan mieltymyksen lisäksi vähäpäästöisten taksien valintaan vaikuttaa tietenkin niiden saatavuus. Kuopiossa huomaa hyvin, miten tärkeää on, että asiakkaalle tuodaan vaihtoehtoja ja heidän on helppo valita vähäpäästöinen taksi”, kertoo 02 Taksin kaupallinen johtaja Petteri Niemi.

Valtakunnallisesti suunta on sama. Vähäpäästöisten ja sähköautojen suosio on kasvanut. Viime vuonna kaikista 02 Taksin kautta tehdyistä tilauksista 2 % asiakas valitsi vähäpäästöisen auton. Tänä vuonna määrä on kaksinkertaistunut ollen 4 %. Sähköauto valitaan 1,1 % tilauksista.

Kun katsotaan kaupunkikohtaisesti vähäpäästöisten taksien tilausmääriä, huomataan, että Oulussa niitä tilataan kaikkein eniten. Viime vuonna Oulussa valittiin 22 % tilauksissa vähäpäästöisen auto tai sähköauto. Sähköautojen määrä kaikista tilauksista oli 3 %. Tänä vuonna vähäpäästöisiä autoja on Oulussa valittu kaikista tilauksista 20 % ja sähköautoja 7 %.

”Vaikka vähäpäästöisten ja sähköautojen tilausmäärät ovat valtakunnallisesti vielä kokonaisuuteen nähden pieniä, on niissä huomattavissa selkeää kasvua. Uskon, että vähäpäästöisten taksien ja sähkötaksien suosio kasvaa tulevaisuudessa entisestään” toteaa Niemi.

Pin It on Pinterest