4.9.2023

Ympäristötietoisuus ohjaa taksiasiakkaiden valintoja: 02 Taksin kouvolalaiset asiakkaat suosivat yhä enemmän vähäpäästöisiä autoja

02 Taksin tilausdatan mukaan kouvolalaiset vihreän taksin yli 10 % tilauksista. Vähäpäästöisten autojen suosio on kasvussa.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Kouvolalaiset ovat ympäristötietoisia taksiasiakkaita. Vuonna 2022 taksiasiakkaat valitsivat vähäpäästöisen taksin 12 % tilauksista, ja vuonna 2023 vähäpäästöisten taksien osuus on ollut 13 % kaikista tilauksista. 02 Taksin tilausdatan mukaan suosituin kuukausi vähäpäästöisille takseille on ollut tämän vuoden toukokuu, jolloin asiakkaat valitsivat jopa 17 % tilauksista vähäpäästöisen taksin.

Valtakunnallisesti suunta on sama. Vähäpäästöisten ja sähköautojen suosio on kasvanut. Viime vuonna kaikista 02 Taksin kautta tehdyistä tilauksista 2 % asiakas valitsi vähäpäästöisen auton. Tänä vuonna määrä on kaksinkertaistunut ollen 4 %. Sähköauto valitaan 1,1 % tilauksista.

”Vaikka vähäpäästöisten ja sähköautojen tilausmäärät ovat valtakunnallisesti vielä kokonaisuuteen nähden pieniä, on niissä huomattavissa selkeää kasvua. Asiakkaat alkavat oppia valitsemaan vähäpäästöisen vaihtoehdon, kun se on tuotu heille näkyville. Kouvolassa asiakkaat voivat tilata Kymenlaakson Taksin vähäpäästöisen auton kauttamme”, toteaa 02 Taksin kaupallinen johtaja Petteri Niemi.

Oulussa vähäpäästöisiä takseja tilataan kaikkein eniten

Kun katsotaan kaupunkikohtaisesti vähäpäästöisten taksien tilausmääriä, huomataan, että Oulussa niitä tilataan kaikkein eniten. Viime vuonna Oulussa valittiin 22 % tilauksissa vähäpäästöisen auto tai sähköauto. Sähköautojen määrä kaikista tilauksista oli 3 %. Tänä vuonna vähäpäästöisiä autoja on Oulussa valittu kaikista tilauksista 20 % ja sähköautoja jopa 7 %.

Pin It on Pinterest