4.9.2023

02 Taksin oululaiset asiakkaat ovat ympäristötietoisia: Joka viides tilaus tehdään vähäpäästöiselle autolle

02 Taksin tilausdatan mukaan oululaiset valitsevat joka viidennessä tilauksessa vähäpäästöisen taksin. Sähkötaksienkin suosio on yli kaksinkertaistunut.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Oulussa tilataan 02 Taksin tilausdatan mukaan kaikkein eniten vähäpäästöisiä autoja. Viime vuonna Oulussa valittiin 22 % tilauksissa vähäpäästöisen auto tai sähköauto. Sähköautojen määrä kaikista tilauksista oli 3 %.

Tänä vuonna vähäpäästöisiä autoja on Oulussa valittu kaikista tilauksista 20 % ja sähköautoja jopa 7 %. Kaikkein suosituin kuukausi vähäpäästöisille tilauksille oli kesäkuu, jolloin kaikista tilauksista 24 % tehtiin vähäpäästöiselle autolle ja 8 % sähköautolle.

Vähäpäästöisiä autoja 02 Taksin tilauskanavissa tarjoavat Otaxi ja Fixutaxi. Sähköautoja tarjoavat Menevä ja SnapCab.

”Vähäpäästöisten autojen valintaan vaikuttaa asiakkaan oman mieltymyksen lisäksi se, miten paljon niitä on tarjolla. Oulussa on hyvä tilanne tarjonnan suhteen. Saimme 02 Taksin tilauskanaviin tänä vuonna mukaan esimerkiksi Taksi Vaasan vähäpäästöiset autot ja asiakas valitsee sellaisen jo 6 % tilauksista. Tämä kertoo siitä, että vähäpäästöisten vaihtoehtojen tuominen näkyville ohjaa asiakkaan valintaa”, kertoo 02 Taksin kaupallinen johtaja Petteri Niemi.

Vähäpäästöisten ja sähköautojen suosio on kasvanut myös valtakunnallisesti 02 Taksin asiakkaiden keskuudessa. Viime vuonna kaikista 02 Taksin kautta tehdyistä tilauksista 2 % asiakas valitsi vähäpäästöisen auton. Tänä vuonna määrä on kaksinkertaistunut ollen 4 %. Sähköautojen osuus on 1,1 % tilauksista.

Pin It on Pinterest