4.9.2023

Ympäristötietoisuus ohjaa taksiasiakkaiden valintoja: 02 Taksin asiakkaat suosivat yhä enemmän vähäpäästöisiä autoja

02 Taksin tilausdatan mukaan asiakkaat valitsevat yhä useammin vihreän taksin. Vähäpäästöisten ja sähköautojen suosio on kaksinkertaistunut 02 Taksin tilauksissa.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Vähäpäästöisten ja sähköautojen suosio on kasvanut 02 Taksin asiakkaiden keskuudessa. Viime vuonna kaikista 02 Taksin kautta tehdyistä tilauksista 2 % asiakas valitsi vähäpäästöisen auton. Tänä vuonna määrä on kaksinkertaistunut ollen jo 4 %. Samalla myös sähköautojen suosio on kasvanut. Sähköauto on valittu tänä vuonna 1,1 % tilauksista, kun viime vuonna sähköauto valittiin 0,5 % tilauksista.

”Vaikka vähäpäästöisten ja sähköautojen tilausmäärät ovat vielä kokonaisuuteen nähden pieniä, on niissä huomattavissa selkeää kasvua. Asiakkaat alkavat oppia valitsemaan vähäpäästöisen vaihtoehdon, kun se on tuotu heille näkyville. Uskon, että vähäpäästöisten autojen suosio kasvaa tulevaisuudessa entisestään”, toteaa 02 Taksin kaupallinen johtaja Petteri Niemi.

Helsingissä asiakkaat valitsevat vähäpäästöisen taksin aiempaa useammin. Vuonna 2022 02 Taksin helsinkiläiset taksiasiakkaat valitsivat kaikista taksitilauksista 10 % vähäpäästöisen taksin ja 1 % sähkötaksin. Tänä vuonna vähäpäästöinen taksi on valittu 12 % tilauksista ja sähkötaksi 3 % tilauksista. Kesäkuussa ja heinäkuussa jopa 17 % kaikista taksitilauksista oli vähäpäästöisiä takseja tai sähköautoja.

Oulussa vähäpäästöisiä takseja tilataan kaikkein eniten

Kun katsotaan kaupunkikohtaisesti vähäpäästöisten taksien tilausmääriä, huomataan, että Oulussa tilataan kaikkein eniten vähäpäästöisiä autoja. Viime vuonna Oulussa valittiin 22 % tilauksissa vähäpäästöisen auto tai sähköauto. Sähköautojen määrä kaikista tilauksista oli 3 %. Tänä vuonna vähäpäästöisiä autoja on Oulussa valittu kaikista tilauksista 20 % ja sähköautoja jopa 7 %. Kaikkein suosituin kuukausi vähäpäästöisille tilauksille oli kesäkuu, jolloin kaikista tilauksista 24 % tehtiin vähäpäästöiselle autolle ja 8 % sähköautolle.

”Vähäpäästöisten autojen valintaan vaikuttaa asiakkaan oman mieltymyksen lisäksi se, miten paljon niitä on tarjolla. Saimme 02 Taksin tilauskanaviin tänä vuonna mukaan Kuopion Taksiykkösten sähkötaksit sekä Taksi Vaasan vähäpäästöiset autot. Kuopiossa vähäpäästöisten autojen tilauksia tehtiin kesäkuussa 4 % kaikista tilauksista viime vuoden 0,7 % verrattuna ja Vaasassa vähäpäästöisiä autoja valitaan jo 6 % tilauksista”, kertoo Niemi.

Pin It on Pinterest