10.6.2020

02 Taksin data paljastaa käänteen koronakriisissä Suomessa – taksitilausten määrä kasvoi viikossa +157 % verrattuna huhtikuun synkimpään aikaan

Suomalaiset ovat alkaneet koronarajoitusten höllentymisen jälkeen jälleen käyttää taksia.

Yli 500 000 kyytiä vuodessa välittävän valtakunnallisen taksintilauspalvelu 02 Taksin datassa näkyy yli tuplasti isompia tilausmääriä verrattuna huhtikuun synkimpiin päiviin.

Suomen siirtyessä koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi poikkeustilaan maaliskuussa taksiala oli yksi niistä, joissa kriisin vaikutus näkyi todella nopeasti. 02 Taksin keräämästä datasta näkyy, että pahimmillaan koronarajoitusten aikana puhelinpalveluun ja mobiilisovellukseen tulleiden tilausten määrä laski koko maassa jopa 60 % normaalista määristä. 

Alimmillaan tilausmäärät olivat huhtikuun lopussa. Erityisesti viikot 16 ja 17 olivat todella hiljaisia.

Viikolla 23 nähtiin kuitenkin selkeä käänne. Koronarajoituksia höllennettiin merkittävästi 1.6. alkaen ja se heijastui välittömästi taksin tilaamiseen.

02 Taksin data paljastaa, että ma-ke 1.-3.6. tilausmäärät kasvoivat koko maassa +121 % verrattuna huhtikuun pahimpaan viikkoon. Sama trendi jatkui myös loppuviikkona, sillä kaiken kaikkiaan koko viikon kasvu verrattuna huhtikuun huonoimpaan viikkoon oli peräti +157 %.

”On ollut todella ilo huomata tämä kehitys. Ihmiset täysin ymmärrettävästi vähensivät liikkumista maaliskuun alun jälkeen. Nyt kun tilausmäärät ovat jälleen nousseet, on rohkaisevaa huomata, että luottamus takseihin ja uskallus niiden käyttöä kohtaan on säilynyt”, 02 Taksin liiketoiminnan kehitysjohtaja Petteri Niemi toteaa.

Kaupunkikohtaisesti erot ovat myös merkittäviä. Helsingissä tilausmäärissä kasvua oli huonoimpaan viikkoon +171%, Tampereella +241%, +Turussa 193 % ja Oulussa +227% 

Datasta käy myös ilmi, että taksia tilataan tällä hetkellä enemmän vapaa-ajan tarpeisiin kuin liikematkailuun.

”Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä monet ovat yhä etätöissä. Samalla se näyttää sen, että suomalaiset haluavat käyttää takseja vapaa-ajan helpottamiseen. Tämä on alalle rohkaiseva merkki”, Niemi pohtii. 

Taksiala nousee kriisistä yhteistyöllä ja läpinäkyvyydellä

 02 Taksin tilauspalvelun kumppaneina on taksiyhtiöitä ympäri Suomen ja palvelu tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden laajempaan tarjoomaan taksiensa valinnassa sekä taksiyhtiöille yhden kanavan, jota kautta asiakkaat pääsevät käyttämään heidän palveluitaan.

 02 Taksin kumppaneita ovat muun muassa Menevä, OTAXI, Taxidata ja Kymenlaakson Taksi. Koronasta huolimatta kumppaneiden määrä on lisääntynyt tasaisesti ja viimeksi palveluun liittyivät mukaan Keskustaksi, Korpitaxi sekä Rovaniemen Taksipalvelu. Yhteensä 02 Taksin kumppaniverkostolla on Suomessa noin 4000 autoa.

Petteri Niemi uskoo vahvasti, että taksiala tulee nousemaan koronakriisistä tekemällä yhteistyötä, tarjoamalla vaihtoehtoja ja olemalla läpinäkyvä asiakkaita kohtaan.

”Tulevaisuuden taksiala on sellainen, jossa asiakkaalla on entistä suurempi mahdollisuus valita millaista taksia haluaa käyttää sen sijaan, että valitsee vain mitä taksiyhtiötä käyttää. 02 Taksin kumppaneiltakin löytyy jo autoja limusiineistä ekotakseihin sekä sähkötakseihin. Uskomme vahvasti, että erottuminen on entistä tärkeämpää alalla. Kaikista tärkeintä on kuitenkin edelleen se, että asiakas tietää mitä saa tilatessaan”, Niemi summaa.

Asiasta uutisoi:
MTV Uutiset
Helsingin Uutiset
Konepörssi
Uusimaa

Lisätietoja:

Petteri Niemi, liiketoiminnan kehitysjohtaja 02 Taksi. Puh num. 044 222 4222

02 Taksi on 020202 Palvelut Oy:n ylläpitämä taksien tilaus- ja vertailupalvelu. 02 Taksi välittää numerosta 020230 vuosittain yli 500 000 taksitilausta, minkä lisäksi syksystä 2019 alkaen tarjolla on ollut myös ilmainen mobiilisovellus. 02 Taksia käyttäessä kuluttaja voi valita auton muun muassa matkan nopeuden, asiakasarvioiden tai jopa automallin perusteella

Tällä hetkellä 02 Taksin tilauspalvelu toimii koko maassa ja taksiyhtiöiden vertailupalvelu suurimmissa kaupungeissa. Uusia taksiyhtiöitä liittyy palveluun jatkuvasti ja vertailupalvelu on sitä mukaa myös laajentumassa usealle uudelle alueelle lähiaikoina.

 

Pin It on Pinterest

Share This