5.7.2021

02 Taksin yhteistyökumppanin Taksi Hämeen kuljettaja Bekir Bulut haluaa palauttaa taksinkuljettajien maineen

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Bekir Bulut on 02 Taksin yhteistyökumppanin Taksi Hämeen autoilija. Hän on ollut alalla kolme vuotta. Ennen taksinkuljettajan uraa hän teki töitä yökerhossa ravintolapäällikkönä 12 vuotta.

”Olin miettinyt taksialaa jo aiemminkin, kun hyvä ystäväni teki taksinkuljettajan töitä. Kolme vuotta sitten päätin lopettaa baarityöt. Hankin silloin auton ja liityin Taksi Hämeen kuljettajaksi.”

Bulut tuntee olevansa omalla alallaan: ”Tykkään kuljettajan ammatista. Parasta on asiakaspalvelu, ajaminen ja ylpeys omasta työstä. Ajan Wolkswagenin Tourania, joka on tosi asiakasystävällinen auto. Siinä on hyvät jalkatilat, ja kolme ihmistä istuu mukavasti takapenkillä. Isoin plussa on auton iso tavaratila, johon mahtuu esimerkiksi rollaattori ilman, että sitä täytyy taittaa kasaan.”

Parhaiten Belutille on jäänyt vuosien varrelta mieleen asiakaskyyti, jossa hän ajoi Hämeenlinnasta Kristiinankaupunkiin. Kyydille tuli hinnaksi yli 500 euroa.

Korona on aiheuttanut taksialalle paljon ongelmia. Belut kokeekin työnsä haasteellisimmaksi puoleksi sen, ettei koskaan tiedä töihin lähtiessään, millainen päivä on tulossa:

Ennen korona-aikaa oli aina tiedossa paljon ajoa, kun ihmiset käyttivät normaalisti taksia. Korona-aika on ollut synkkää meille ja monelle myylle yrittäjälle. Nyt ei tiedä töihin lähtiessään, onko töitä vai ei. Vappukin vaikutti ihan tavalliselta arkipäivältä täällä Hämeenlinnassa. Toivottavasti rajoitukset lieventyvät entisestään ja tilanne paranee.”

Ennen koronaa taksilain uudistus vaikutti negatiivisesti taksinkuljettajien maineeseen. Belutin mielestä on tärkeää, että taksinkuljettajien hyvä maine saadaan palautettua: ”Tärkeintä on asiakkaan saama ensivaikutelma. Asiakkaat odottavat, että kuljettajat ovat kohteliaita ja luotettavia. Kun asiakasta mennään hakemaan, niin hänet autetaan kyytiin. Kuljettajalla täytyy olla siistit vaatteet ja hyvät käytöstavat. Vaikka taksissa ei olisi asiakkaita kyydissä, täytyy ajaa liikennesääntöjen mukaisesti. Taksinkuljettaja on esimerkkinä muille, ja jokaisen kuljettajan pitäisi olla ylpeä omasta ammatistaan.”

Pin It on Pinterest

Share This