4.10.2021

"Haluamme auttaa asiakasta saamaan varmasti kyydin" kertoo 02 Taksi -asiakaspalvelijoiden perehdyttäjä Mikko Himanen

Mikko Himanen toimii 02 Taksin uusien työntekijöiden perehdyttäjänä. Hän kokee, että 02 Taksissa on ainutlaatuista asiakkaasta välittäminen ja halu auttaa.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Mikko Himanen on 02 Taksin perehdyttäjä, joka työskentelee 020202 Palvelut Oy:ssa. Mikko ottaa uudet työntekijät vastaan ja perehdyttää heidät 02 Taksi -palveluun. ”Käytännössä tutustutan uudet työntekijät Nollakakkosessa ja 02 Taksissa työskenteleviin henkilöihin ja työssä käytettäviin järjestelmiin. Kahden päivän perehdytyksessä kerron, mikä on 02 Taksi -palvelu ja miten sitä tehdään. Aika pian kaikki uudet työntekijät pääsevät ottamaan puheluita vastaan ja olen siinä heidän tukenaan.”

Mikko kokee, että 02 Taksi -palvelussa on ainutlaatuista asiakkaasta välittäminen ja halu auttaa: ”Olemme perinpohjaisia. Haluamme auttaa asiakasta saamaan varmasti kyydin. Usein taksipalveluissa ajatellaan enemmän tehokkuutta.”

Mikko on  työskennellyt 02 Taksin asiakaspalvelussa vuoden 2019 toukokuusta lähtien. ”Muistan elävästi sen tilanteen, kun kuulin Nollakakkosesta. Istuin muutaman opiskelukaverini kanssa lounaalla ja kerroin etsiväni töitä. Yksi kaverini oli Nollakakkosessa töissä ja ehdotti, että lähetän hakemuksen. Hakuprosessi oli maailman nopein! Lähetin StaffPointille viestin ja minulle soitettiin samana päivänä takaisin etukäteishaastattelun merkeissä. Seuraavana päivänä olinkin jo ryhmähaastattelussa, josta minut valittiin töihin.”

Mikko kiittää sitä, että StaffPointilla ja Nollakakkosessa kerrottiin hyvin, miten rekrytointi etenee: ”Tiesin koko ajan, mitä tulevan pitää ja missä pitää milloinkin olla. Olen ollut monenlaisissa työpaikoissa ja näitä asioita ei aina hoideta kovinkaan hyvin.”

Mikko uskoo oppineensa 02 Taksin -asiakaspalvelussa paljon: ”Täällä oppii paineensietokykyä ja haastavien tilanteiden käsittelyä. Asiakasta pitää pystyä auttamaan, vaikka ei meinaisi saada puheesta selvää. Tilanteissa oppii ottamaan ohjausvallan, jotta asiakkaalle saadaan joka tilanteessa taksi tilattua.”

02 Taksi -asiakaspalvelijat työskentelevät iltaisin ja öisin. ”Yötyössä on se hyvä puoli, että kaikki päivät ovat vapaita ja voi silloin tehdä mitä huvittaa. Yötyö ei toki sovi aamuvirkuille!” Mikko toteaa.

Mikko kokee, että 02 Taksi -perehdyttäjän työ tarjoaa hänelle mahdollisuuden kehittää myös itseään: ”Perehdyttäjänä pitää osata kuunnella ja seurata toista ihmistä. Perehdyttäminen ja valmentaminen ei ole ylhäältä päin syöttämistä, vaan pitää seurata, miten toinen ottaa asioita vastaan. Täällä ei koskaan korosteta sitä, mikä on mennyt pieleen, vaan puhutaan siitä, missä on onnistuttu.”

Mikon mielestä kaikkein paras asia on työkaverit, jotka auttavat toisiaan: ”Aion itsekin korostaa kaikille tuleville työntekijöille, että aina saa kysyä mitä tahansa keneltä tahansa. Kun on hyvä porukka ympärillä, työvuoro menee kuin siivillä. Parhaimmillaan sparraamme toisiamme ja saamme toisemme tekemään vähän vielä parempia suorituksia.”

Pin It on Pinterest