22.7.2020

Missä kannattaa käydä Helsingissä? Paikalliset suosittelevat

Mihin Helsingissä ja Helsingin seudulla kannattaa mennä retkelle, kahville tai kulttuurin pariin? 02 Taksi keräsi some-kanavillaan paikallisilta taksikäyttäjiltä suosituksia Helsingin parhaista paikoista.

Nappaa tästä vinkit talteen!

Helsinki on monipuolinen kaupunki, jossa on paljon nähtävää moneksi päiväksi. Lue tästä 02 Taksin some-seuraajien antamat vinkit Helsinkiin ja lähiympäristöön.

Jos matka alkaa Helsingin rautatieasemalta, voi suunnata heti katsomaan Helsingin uutta kirjastoa Oodia. Oodissa voi esimerkiksi lukea lehtiä, syödä lounasta, tehdä etätöitä tai pelata lautapelejä. Oodi on hyvä esimerkki monipuolisesta nykyaikaisesta kirjastosta.

Oodista voi kävellä ihailemaan Senaatintoria. Senaatintorin ympäristössä on Helsingin tuomiokirkko, Valtioneuvoston linna, Yliopiston päärakennus ja Kansalliskirjasto. Keskellä toria on Aleksanteri II:n patsas. Senaatintorilla voi myös pysähtyä nauttimaan kauniin Cafe Engelin herkuista.

Senaatintorilta kulku jatkuu luontevasti Helsingin kauppatorille Eteläsatamaan. Kauppatorin kojuista voi ostaa toriherkkuja, käsitöitä ja matkamuistoja. Kauppatorilta on myös helppo napata venekyyti Helsingin edustalla oleviin saariin. Venekyytejä tarjoaa usea yritys.

Yksi Helsingin vierailluimmista saarista on Suomenlinna. Suomenlinnassa on museoita, kahviloita, ravintoloita ja jopa uimaranta.

Helsingissä on monipuolisia ulkoilumahdollisuuksia

Kulttuurista ja ulkoilusta kiinnostuneen kannattaa suunnata Seurasaareen. Seurasaaressa on vuonna 1909 perustettu Seurasaaren ulkomuseo. Siellä on mahdollisuus sukeltaa hetkeksi menneisyyteen.

Toinen ulkoilusta kiinnostuneille sopiva kohde on Lammassaari. Sinne pääsee Vanhankaupunginkosken sillan läheltä Pornaistenniemeltä pitkospuita pitkin. Lammassaari kuuluu Viikin – Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueeseen. Lammassaaressa on keväisin ja syksyisin tuhansia muuttolintuja, joten paikka sopii hyvin lintubongareille.

Helsingin ulkopuolella ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia on Espoossa. Espoon Rantaraitilla tai Nuuksion kansallispuistossa riittää nähtävää.

Helsinki tarjoaa kulttuuria ja huvia

Kulttuurin ystävälle Helsingissä on useita teattereita, musiikkikonsertteja, museoita sekä ainutlaatuinen mahdollisuus mennä oopperaan tai balettiin. Kannattaa siis tarkistaa Oopperatalon tarjonta ennen matkalle lähtöä.

Kauniista arkkitehtuurista kiinnostuneen kannattaa vierailla Temppeliaukion kirkossa sekä Vantaalla sijaitsevassa Pyhän Laurin Kirkossa.

Koko perheen huvittelupaikkoja Helsingissä ovat tietenkin Linnanmäen huvipuisto sekä Korkeasaaren eläintarha. Niissä voi helposti viettää vaikka koko päivän.

Kahviloita ja ravintoloita on moneen makuun

Kun kahvihammasta kolottaa, kannattaa suunnata Kaivopuistoon ja sen lähellä oleviin kahviloihin. Kaivopuisto on kaunis puisto meren rannan tuntumassa. Kahvit voi nauttia esimerkiksi Cafe Caruselissa tai Cafe Ursulassa.

Hyvästä ruuasta nauttivalle Helsingissä on lukuisia laadukkaita ravintoloita. Kuusi ravintolaa on palkittu arvostetulla Michelin-tähdellä. Nämä ovat Grön, Ravintola Palace, Ravintola Demo, Ravintola Ora, Ravintola Olo sekä Inari. Ravintoloihin kannattaa tehdä etukäteen pöytävaraus, jotta pääsee varmasti haluamaasi paikkaan.

Mikä on sinun suosikkipaikkasi Helsingissä?

020230-numerossa sekä ilmaisessa mobiilisovelluksessa toimiva 02 Taksi on taksien tilaus- ja vertailupalvelu, joka välittää vuosittain yli 500 000 taksitilausta. 

Pin It on Pinterest