9.7.2020

Missä kannattaa käydä Turussa? Paikalliset suosittelevat

Mihin Turussa ja Turun seudulla kannattaa mennä retkelle, kahville tai kulttuurin pariin? 02 Taksi keräsi some-kanavillaan paikallisilta taksikäyttäjiltä suosituksia Turun parhaista paikoista.

Nappaa tästä vinkit talteen!

Oletko suuntaamassa tänä kesänä matkalle Turkuun? Kauniina kesäkaupunkina tunnetussa Turussa on paljon nähtävää ympäri vuoden. Lue tästä parhaat vinkit Turun vierailulle!

Monelle tulee Turusta ensimmäisinä mieleen Turun linna, Turun Tuomiokirkko ja Ruissalo. Nämä ovatkin suosittuja retkikohteita sekä turisteille että paikallisille asukkaille.

Historiaa arvostavan kannattaa Turun linnan ja Turun Tuomiokirkon lisäksi kurkata Aboa Vetus & Ars Nova, joka on historian ja nykytaiteen museo. Se on näppärästi ihan Tuomiokirkon lähellä. Sinne voi kävellä esimerkiksi Brinkkalan talon kautta, jolloin näkee joulurauhan julistuksen pääpaikan ja voi tutustua Brinkkalan sisäpihaan.

Jos haluaa lähteä kauemmas kaupungin keskustasta ja yhdistää kauniin kartanomiljöön ja museossa käynnin, on kivenheiton päässä Turusta Vanhalinnan museo. Sinne pääsee näppärästi pyörällä, autolla tai paikallisbussilla.

Turun Kakolanmäki on uusi ja vielä osittain rakenteilla oleva alue, joka on pikkuhiljaa kehittymässä yhä suositummaksi paikaksi myös turistien keskuudessa.

Nyt jo Kakolanmäeltä löytyy muun muassa laadukas ravintola Kakolan Ruusu sekä oma panimo Kakola Brewing Company. Kakolanmäelle pääsee nousemaan julkisuudessa paljon huomiota saaneella Funikulaarilla.

Turun jokiranta on kaunis vuodenajasta riippumatta. Aurajoen varrella keskustassa on useita laadukkaita ravintoloita, joista voi valita itselleen mieluisimman lounas- tai illallispaikan. Kesäisin jokilaivat ovat ehdoton vierailukohde.

Nappaa tarkemmat vinkit Turun ravintoloista täältä.

Luontomatkailusta kiinnostuneille suositellaan Lappalaisten kalliota Naantalissa, Haunisten Allasta Raisiossa tai Littoistenjärven aluetta Kaarinassa. Kurjenrahkan kansallispuisto on puolen tunnin ajamatkan päässä Turusta. Siellä on monipuolisia retkeilymahdollisuuksia.

Oletko viikonloppumatkalla ja sunnittelet yöpyväsi Turussa? Lue artikkeli Turun hotelleista täältä.

Puuttuuko vinkeistä vielä sinun lempipaikkasi Turussa?

020230-numerossa sekä ilmaisessa mobiilisovelluksessa toimiva 02 Taksi on taksien tilaus- ja vertailupalvelu, joka välittää vuosittain yli 500 000 taksitilausta. 

Pin It on Pinterest