14.6.2022

”Sähköautolla ajaa 100 km noin 3,5 eurolla”, toteaa taksiyrittäjä Mikko Seurujärvi

Sähköautot ja vähäpäästöiset autot yleistyvät taksiliikenteessä. 02 Taksin tilausdatan mukaan huhtikuussa kaikista Oulussa ajetuista taksikyydeistä 24 % ajettiin vähäpäätöisillä autoilla. Täyssähköautokyytien osuus kaikista ajoista oli 3 %.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Oulussa Halpataxi.com -taksiyritystä pyörittävä yrittäjä Mikko Seurujärvi on ollut taksialalla vuodesta 2018 lähtien, ja viime vuonna hän hankki yritykselleen sähkötakseja. Hän on yksi Oulun ensimmäisistä sähkötaksiautoilijoista.

”Olen ollut todella tyytyväinen. Tesla ja Polestar ovat molemmat ajettavuudeltaan tosi hyviä. Tesla on kuitenkin paljon taloudellisempi energiatehokkuuden suhteen, koska se on alun perinkin tehty sähköautoksi.” 

Seurujärven autotallissa on omat laturit, jossa autot latautuvat vuorojen välissä. Vuoron aikana hyödynnetään julkista pikalatausverkostoa. ”Kun lataa autoja mahdollisimman paljon omalla sähköllä, niin pääsee kaikkein edullisimpiin kilometreihin. Olen laskenut, että noin 60 000 ajokilometrin paikkeilla sähköauto tulee polttomoottoriautoa edullisemmaksi. Varsinkin, kun takseilla tulee paljon kilometrejä vuoden aikana, niin käyttökustannuksissa kuroo nopeasti hankintahinnan kiinni. Meidän autoillamme ajetaan noin 80 000 – 90 000 km vuodessa ja sähköautolla 100 km:n hinta sähköenergiassa on noin 3,5 euroa.”

Polttoainekulujen lisäksi sähköautoilija säästää huoltokuluissa: ”Teslassa ei ole huolto-ohjelmaa ollenkaan, ja Polestarilla on määräaikaishuolto 30 000 km välein. Polestarin määräaikaishuolto maksaa noin 100-200 euroa. Siinä tehdään tarkistuksia, päivitetään ohjelmisto ja vaihdetaan mm. raitisilmasuodatin. Polttomoottoriauton määräaikaishuollot maksavat yleensä jotain 500 euron ja 1000 euron väliltä.”

Oululaiset valitsevat vähäpäästöisen taksikyydin yhä useammin

02 Taksin tilausdatan mukaan huhtikuussa kaikista Oulussa ajetuista taksikyydeistä 24 % ajettiin vähäpäätöisillä autoilla. Näistä täyssähköautoilla ajettuja kyytejä oli 3 %. Vielä viime vuoden huhtikuussa vähäpäätöisiä kyytejä ajettiin 02 Taksin tilausdatan mukaan Oulussa 6 % kyydeistä, eikä täyssähköautoja ollut lainkaan.

”Haluamme kannustaa sekä yhteistyökumppaneitamme että asiakkaitamme valitsemaan taksiliikenteessä vihreän vaihtoehdon. Tästä syystä tuomme nämä vaihtoehdot selkeästi palvelussamme esille. Oulussa vähäpäätöisiä kyytejä ajetaan jo nyt enemmän kuin muualla Suomessa”, toteaa 02 Taksin operatiivinen johtaja Petteri Niemi.

Seurujärven sähkötaksit ovat 02 Taksi -palvelussa osana SnapCab Electricin sähkötaksitarjontaa. ”Se on hyvä, että kun asiakas tekee SnapCab Electric -tilauksen, niin asiakas saa silloin varmasti sähköauton” toteaa Seurujärvi.

Lisätietoja:
Petteri Niemi, operatiivinen johtaja, 02 Taksi Oy, puh. 044 222 4222

02 Taksi kokoaa luotettavien ja hyvämaineisten taksiyhtiöiden tarjonnan yhteen ja samaan paikkaan. Palvelussa on jo yli 40 taksiyhtiötä ja yli 7000 taksia. Välitämme taksiyhtiöille vuositasolla yli miljoona tilausta. 02 Taksia käyttäessä asiakas voi valita taksikyydin matkan hinnan, auton saapumisajan ja asiakasarvioiden perusteella sekä tilata premium-auton, vähäpäästöisen auton tai tila-auton.

02 Taksin tavoitteena on palauttaa suomalaisten luottamus taksilla matkustamiseen. Helpotamme turvallisen taksin tilaamista ja tarjoamme tasapuolisen kyytien vertailun koko Suomessa. Samalla haluamme edesauttaa kumppaneinamme toimivien taksiyhtiöiden menestymistä kilpaillussa markkinassa. 02 Taksi kompensoi kaikki tilauskanaviensa kautta yhteistyökumppaneille tilattujen kyytien päästöt.

Pin It on Pinterest