3.12.2020

Juhlatuulella olevia kaveriporukoita ja unohtuneita tavaroita – tältä pikkujouluaika normaalisti näyttää taksinkuljettajan silmin

Yli 500 000 taksikyytiä vuodessa välittävän taksintilauspalvelun 02 Taksin asiakaspalvelijat ja taksiyhtiöiden kuljettajat näkevät pikkujoulukauden lähietäisyydeltä. Nyt he kertovat, millaisia pikkujouluasiakkaat ovat.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Pikkujoulukausi on taksinkuljettajille perinteisesti yks vuoden kiireisempiä aikoja. Taksintilauspalvelu 02 Taksin datan mukaan takseja tilataan pikkujouluaikana lähes kaksinkertainen määrä verrattuna muihin aikoihin. Perinteinen pikkujouluaika alkaa marraskuun viimeisestä viikonlopusta ja jatkuu kolme seuraavaa viikonloppua.

Tänä vuonna pikkujouluaikaa on taksikyytien näkökulmasta vaikea ennustaa muuttuvan koronatilanteen ja muuttuvien aukiolorajoitusten vuoksi. Perinteiset pikkujoulut korvataan monessa paikassa etäpikkujouluilla, jolloin taksikyydille ei ole samanlaista tarvetta kuin muina vuosina.

02 Taksin kumppanin Satakunnan Aito Taksin kuljettaja Reijo Kevvai kertoo pikkujouluasiakkaiden eroavat siinä, että normaalina viikonloppuna ihmiset kulkevat taksilla yhden tai kahden hengen porukassa, mutta pikkujouluaikaan auto tulee täyteen: ”Mitä enemmän porukkaa on kyydissä, sitä hauskempaa heillä on!”

Myös 02 Taksin tilauspalvelusta vastaavat asiakaspalvelijat kertovat, että taksiasiakkaat ovat pikkujouluaikaan hyvässä juhlatunnelmassa ja tilatakseja tilataan paljon. Joskus pikkujouluaikaan sattuu myös erikoisia tilanteita. ”Kerran asiakas tilasi taksin juhlapaikalta kotiin, jotta pääsee vaihtamaan mukavammat kengät jalkaan ennen jatkopaikkaan siirtymistä”, kertoo eräs asiakaspalvelija.

Pahoinvointi saattaa yllättää ja tavarat unohtua

Pahoinvoivat asiakkaat saattavat tuoda taksinkuljettajan työvuoroon ylimääräisen jännityselementin: ”Ei ole koskaan sattunut mitään isompaa vahinkoa. Asiakkaat osaavat kyllä yllättävän hyvin kertoa, jos heillä on huono olo” Kevvai kehuu pikkujouluasiakkaiden fiksuutta.

02 Taksin asiakaspalvelussa muistutetaan, että kaikki omat tavarat kannattaa ottaa taksista mukaan.

Asiakaspalvelijat kertovat asiakkaiden kyselevän takkien, kukkaroiden, silmälasien tai pankkikorttien perään taksimatkan jälkeen.

Autossa maksettaessa kannattaa ottaa kuitti mukaan, jolloin saa kuljettajan yhteystiedot ja voi kysellä mahdollisia unohtuneita tavaroita jälkikäteen.

Taksinkuljettajan ajatellaan tietävän kaiken, mutta silti asiakkaat puhuvat aina samoista aiheista

Voisi kuvitella taksinkuljettajien kuulevan kaikenlaisia asioita maan ja taivaan väliltä, mutta näin ei ole. Kevvai kertoo asiakkaiden kysyvän aina samoja asioita: ”Ensimmäinen kysymys on, että onko ollut paljon ajoa tänään. Sitä kysytään aina, vaikka kello olisi seitsemän illalla ja olisin vasta aloittanut vuoroni. Toinen kysymys on, mihin olen vienyt tänään porukkaa.

Kysymys on siinä mielessä hassu, että vaikka olisin vienyt jonkun yhden ihmisen johonkin tiettyyn baariin, niin eihän se silti kerro mitään sen baarin tilanteesta. Sitä kaikki myös aina kysyvät, olenko isäntä vai renki.”

Vähistä keskustelunaiheista huolimatta taksinkuljettajien oletetaan tietävän kaikki asiat sääennusteista ja kaupungissa tapahtuvista tietöistä lähtien. ”Kyllä ihmiset esimerkiksi olettavat, että jos kello on 20, niin minä tiedän, paljonko porukkaa on jossain pienessä laitabaarissa. Jos en tiedä, niin todetaan, että kyllä minun pitäisi tietää.” nauraa Kevvai.

Kaikkitietävyys ulottuu taksinkuljettajasta myös 02 Taksin asiakaspalveluun. ”Toisinaan asiakas on kysynyt, että missä mahtaa olla tällä hetkellä parhaimmat bileet” kertoo eräs asiakaspalvelija.

Asiasta uutisoi myös Autotoday ja Extralehdet.

Lisätietoja:

Petteri Niemi, operatiivinen johtaja, 02 Taksi, Puh. +358 44 222 4222

02 Taksi välittää numerosta 020230 vuosittain yli 500 000 taksitilausta, minkä lisäksi syksystä 2019 alkaen tarjolla on ollut myös ilmainen mobiilisovellus. 02 Taksia käyttäessä kuluttaja voi valita auton muun muassa matkan nopeuden, asiakasarvioiden tai jopa automallin perusteella

Tällä hetkellä 02 Taksin tilauspalvelu toimii koko maassa ja taksiyhtiöiden vertailupalvelu suurimmissa kaupungeissa. Uusia taksiyhtiöitä liittyy palveluun jatkuvasti ja vertailupalvelu on sitä mukaa myös laajentumassa usealle uudelle alueelle lähiaikoina.

Pin It on Pinterest