24.6.2020

Porin ja Rauman taksit nyt yhdestä palvelusta - Aito Taksi liittyy mukaan valtakunnalliseen 02 Taksi -palveluun

Taksin tilaaminen helpottuu Porissa, Raumalla ja koko Satakunnassa. 02 Taksin ja Aito Taksin yhteistyön myötä satakuntalaiset voivat tilata ja vertailla kaikkien suurten taksiyhtiöiden kyytejä 02 Taksi -sovelluksen sekä -puhelinpalvelun kautta.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

02 Taksi on valtakunnallinen taksien tilaus- ja vertailupalvelu.  Nyt palvelun kattavuus paranee Satakunnan alueella, kun alueen suurin taksipalvelu Aito Taksi liittyy mukaan palveluun.

Satakunnassa on aiemmin toiminut 02 Taksin kumppaneina Taksi Länsi-Suomi, Menevä ja Lounais-Suomen Taxidata. Aito Taksin yhteistyön myötä alueen kaikki suuret taksiyhtiöt löytyvät saman tilauspalvelun alta. Asiakkaat voivat jatkossa vertailla näiden taksiyhtiöiden kyytejä 02 Taksi -sovelluksen ja -puhelinpalvelun kautta.

”Taksiuudistuksen jälkeen kuluttajat ovat kokeneet taksin tilaamisen sekavaksi ja vaikeaksi. Uskomme, että nyt kun kaikki Satakunnan keskeiset taksiyhtiöt löytyvät saman tilauspalvelun alta, hyötyvät siitä sekä me mukana olevat taksitoimijat että ennen kaikkea taksiasiakkaat”, kertoo Aito Taksin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Pirhonen.

02 Taksin kaupallinen johtaja Juha Mertanen on tyytyväinen Aito Taksin kanssa aloitettuun yhteistyöhön: ”Me 02 Taksissa haluamme tehdä taksin tilaamisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi. Yksinkertaisen tilauspalvelun lisäksi se tarkoittaa myös kyytien helppoa vertailua saapumisajan, hinnan tai auton koon perusteella. Etenkin vertailupalvelun toimivuuden kannalta on tärkeää, että alueen tunnetut ja hyvämaineiset taksitoimijat ovat siinä mukana mahdollisimman kattavasti.”

Myös Aito Taksin Ilkka Pirhonen pitää 02 Taksista löytyvää eri taksitoimijoiden välistä vertailumahdollisuutta hyvänä asiana, sillä se helpottaa kuluttajien ymmärrystä taksikyytien eroista. ”Meille on äärimmäisen tärkeää, että taksiuudistuksen jälkeen kolauksen kokenut luottamus takseihin saadaan taas palautettua. Satakunnan alueen perinteisenä ja luotettavana taksitoimijana meille on pelkästään eduksi, että taksin tilaaminen sekä kyytien vertailu on asiakkaillemme helppoa”, Pirhonen toteaa.

Valinnanvapaus on valttia taksialalla

Paljon puhuttu taksiuudistus on kerännyt julkisessa keskustelussa lähinnä kritiikkiä. Juha Mertanen haluaa kuitenkin uskoa, että pitkällä aikavälillä uudistus voi kääntyä koko alan eduksi.

”Yksi taksiuudistuksen tavoitteista oli lisätä kuluttajien valinnanvapautta. Tuohon valinnanvapauteen kiteytyy myös meidän palvelumme peruspilari. 02 Taksin kautta tilaaja saa valita useista vaihtoehdoista hänen silloista tarvettaan parhaiten palvelevan kyydin. Uskon, että parhaiten kuluttajien tarpeisiin vastaavat taksiyritykset pärjäävät parhaiten tulevaisuudessakin” Mertanen kertoo.

Myös Aito Taksin Pirhonen muistuttaa, ettei pelkkä voivottelu ja taksiuudistuksen kritisointi johda yhtään mihinkään: ”Emme voi jäädä haikailemaan menneitä, tai odottamaan tulevia poliittisia uudistuksia. Sen sijaan meidän täytyy elää tässä päivässä ja sopeutua taksialan nykytilanteeseen. Perustehtävämme on silti yhä sama, eli mahdollisimman turvallisen ja luotettavan kyydin toimittaminen.”

02 Taksi -palvelun tuottaa 020202 Palvelut Oy, jolla on Porissa suuri puhelinpalvelukeskus. 02 Taksi -palvelun myötä Poriin on voitu palkata lisää työntekijöitä vastaamaan taksipuheluihin. Yhteensä 020202 Palvelut työllistää noin 160 ihmistä.

Lisätietoja:

Juha Mertanen, kaupallinen johtaja, 02 Taksi. Puh. +358 50 379 8113

Ilkka Pirhonen, hallituksen puheenjohtaja, Satakunnan Aluetaksi Oy. Puh. +358 40 072 1774

02 Taksi on 020202 Palvelut Oy:n ylläpitämä taksien tilaus- ja vertailupalvelu. 02 Taksi välittää numerosta 020230 vuosittain yli 500 000 taksitilausta, minkä lisäksi syksystä 2019 alkaen tarjolla on ollut myös ilmainen mobiilisovellus. 02 Taksia käyttäessä kuluttaja voi valita auton muun muassa matkan nopeuden, asiakasarvioiden tai jopa automallin perusteella

Tällä hetkellä 02 Taksin tilauspalvelu toimii koko maassa ja taksiyhtiöiden vertailupalvelu suurimmissa kaupungeissa. Uusia taksiyhtiöitä liittyy palveluun jatkuvasti ja vertailupalvelu on sitä mukaa myös laajentumassa usealle uudelle alueelle lähiaikoina.

Pin It on Pinterest