29.12.2020

EU:n maksupalveludirektiivin muutokset verkkomaksuun astuvat voimaan, 02 Taksi -sovelluksella maksaminen toimii sujuvasti myös muutoksen jälkeen

Tammikuun alusta alkaen mobiili- ja verkkomaksut tulevat vaatimaan niin sanotun vahvan tunnistautumisen. Muutos vaikuttaa 02 Taksin osalta sovelluksella maksettaviin tilauksiin.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Perjantaista 1.1.2021 alkaen kaikki mobiili- ja verkkomaksut tulevat vaatimaan niin sanotun vahvan tunnistautumisen. Tämä johtuu EU:n toisen maksupalveludirektiivin mukanaan tuomasta muutoksesta, joka astuu voimaan Suomessa. Maksupalveludirektiivin tarkoitus on lisätä maksamisen turvallisuutta ja vähentää väärinkäytösten määrää.

Muutos vaikuttaa kaikkeen verkkomaksamiseen, eli 02 Taksin osalta sovelluksella maksettaviin tilauksiin. 02 Taksi -sovelluksen uusin versio mahdollistaa vahvan tunnistautumisen. Varmista, että sinulla on uusin versio käytössäsi.

Miten tämä näkyy maksaessasi taksitilauksen sovelluksen kautta:

1. Tehdessäsi tilausta, sinua saatetaan pyytää käymään läpi muutamia lisävaiheita vahvistaaksesi henkilöllisyytesi.

2. Nämä vaiheet riippuvat pankistasi tai kortin myöntäjästäsi. Sinut voidaan esimerkiksi siirtää pankin tai kortin myöntäjän palveluun, käyttämään sormenjälkitunnistusta tai syöttämään tekstiviestitse saatavan vahvistuskoodin.

Maksamista helpottaaksesi tee näin: 

1. Tarkista, kuinka pankkisi toteuttaa vahvan tunnistamisen ja huolehdi, että käytössäsi on pankkisi suosittelemat tunnistusvälineet ja sovellukset.

2. Harkitse MobilePayn tai Apple Payn käyttöä, sillä nämä maksutavat toimivat jo hyvin yhteen uuden lainsäädännön kanssa. 

3. Varmista, että käytössäsi on 02 Taksin viimeisin versio. Voit ladata uusimman version App Storesta tai Google Playsta. Päivittämällä sovelluksen uuteen versioon saat vahvan tunnistautumisen lisäksi käyttöösi myös tiedon taksiyhtiöistä, joiden kuljettajilla on kasvomaskit tai autoissa pisarasuoja.

Pin It on Pinterest