4.7.2022

Kesän erikoisimmat majoituspaikat

Kyllästyttääkö ainainen hotellissa majailu? Etsitkö jotain uutta ja erikoista? Onneksesi sinun ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä siinä missä kesä on suomalaiselle parasta aikaa olla, elää ja matkustaa, on rakkaassa koto-Suomessamme paljolti paikkoja, jotka peittoavat tavalliset hotellit mennen tullen eksoottisuudellaan ja erikoisuudellaan.

Kyydin näihinkin paikkoihin saa kätevästi tilattua 02 Taksilta!

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

Ystävyyden majatalossa kuin herran kukkarossa

Helsingin ja Turun puolivälissä Salon Kruusilassa sijaitsee Ystävyyden majatalo, jonka voittoa tavoittelematon toimintaperiaate on sydäntä lämmittävä. Paikka pitää toimintaansa yllä talkootyöllä sekä lahjoitusten voimin. Majataloon ovat tervetulleita kaikki raha- tai elämäntilanteesta huolimatta.

Majatalo on vanha idyllinen meijerirakennus ja sijaitsee kauniissa miljöössä järven rannalla ja sinne voi mennä vaikka vain käymään, jäädä yöksi tai viipyä pidemmänkin aikaa. Ystävyyden majatalossa lepäävät niin sielu kuin mielikin.

Herrankukkaro on Naantalissa Rymättylän saaressa sijaitseva suhteellisen erikoinen matkakohde, sillä siellä on mahdollista yöpyä luksuslinnunpöntössä tai vaikkapa hotellilaiva Arkkipelaguksessa. Lisäksi paikalla on myös perinnerakennuksia, joista voi myös varata majoituksen tai jos tahtoo vielä enemmän eksotiikkaa, voi yöpyä rantalaavussa tai lintutornissa.

Alun perin kalajastajatilana toiminut majoituspaikka tarjoaa varsin mukavat puitteet matkustavaisille unohtamatta saaristolaisruokaa, erilaisia saunoja, paljuja sekä lämmin-, kylmä- ja merivesialtaita. Aika ja arki ovat helppoja unohtaa täällä vieraillessa, sillä paikassa on tosiaan kuin herran kukkarossa.

Majakka ja höyrylaiva

Jos sattuu olemaan käynnillä Suomen Turussa ja on vailla majapaikkaa, on yksi varteenotettava ja samalla erikoinen vaihtoehto vanha höyrylaiva s/s Bore, joka kelluu Aurajoessa. Tässä vanhassa risteilyaluksessa toimii nykyään muun muassa hostelli, jossa on yhteensä 130 erikokoista hyttiä. Laiva on aikoinaan seilannut monia meriä, minkä jälkeen se on muutettu laivamuseoksi ja -hostelliksi. Tämän lisäksi se on Turun Ammatti-instituutin käytössä oppimisympäristönä.

Hostellissa majoittujalle hintaan kuuluu petipaikan lisäksi aamiainen, internet sekä pyykinpesumahdollisuus. Lisäksi mainittakoon, että Bore on äänestetty Suomen parhaimmaksi hostelliksi, joten rahoilleen saa varmasti vastinetta. Erityisesti musiikin ystäviä paikalle saattaa motivoida saapumaan se, että laivaa pitää majapaikkanaan myös amerikkalainen W.A.S.P. -yhtyeen kitaristi Douglas Blair.

Bengtskärin majakka on omiaan heille, jotka kaipaavat omaa rauhaa, sillä majakka sijaitsee Turunmaan saaristossa Saaristomeren uloimmalla luodolla. Tänne ei aivan omalla soutuveneellä kannata lähteä, sillä matkaa on noin 30 kilometriä mannermaalta. Kyydittäjäksi kannattaakin valita lähtöpaikasta riippuen joko taksivene tai vuorolaivaliikenne. Majakalla on huoneita yhteensä seitsemän ja vuodepaikkoja 28, mikä luo paikalle omaa intiimiä tunnelmaansa.

Täysihoidon ostajalle tarjoillaan aamiaisen lisäksi lounas, iltapäiväkahvit sekä herkullinen saaristolaisbuffet ja kaupantekijäisiksi venekyyti saarelle ja takaisin. Tämän lisäksi saaren upea luonto, näyttelyt, museotilat ja itse majakkarakennus eivät jätä ketään kylmäksi. Miljöö on kuin suoraan Myrskyluodon Maijasta ja täynnä ihastuttavan karua saaristolaistunnelmaa.

Kympin elämys Nollasta ja tentsilestä

Nollamökki on täysin päästötön tapa majoittua ja saada täysipainoinen luontokokemus. Nolla on ekologisesti kestävä majoitusvalinta ja henkii pohjoismaista tyyliä. Tässä majoitusvaihtoehdossa ei valitettavasti aamiainen tai muutkaan ateriat kuulu hintaan, mutta sitä vastoin vastineeksi saa aineettomia aarteita sylin täydeltä: elämys ympäristössä, jossa yhdistyy pohjoismainen eleetön mutta tyylikäs design sekä Pohjolan karu luonto. Tämänkaltainen majoituspaikka olisi täydellinen kohde vaikka kaupunkilaiselle, joka haluaa hetkeksi päästä pois urbaanista ympäristöstä luonnon keskelle.

Tentsile-majoitus mukailee hieman samaa kaavaa kuin Nollamökit; se on täysin päästötön ja ekologinen majoitusmuoto, jota tarjoaa esimerkiksi Törmälän tila Siikajoella. Tila on perustettu jo 1500-luvulla, mutta Tentsile-majoitusta siellä on alettu tarjota vasta viime aikoina.

Tentsilessä nukkuessaan matkailija saa uinua ilmassa, kolmen puun väliin pingotetun teltan ja riippumaton yhdistelmässä ja herätä aamulla linnunlauluun. Tätä lähemmäs luonnon helmaa ei pääse!

Höyryjunalla olet jo perillä

Oletko aina halunnut eläytyä Idän pikajunan tunnelmaan ja majoittua arvoituksellisessa höyryjunassa? Jos olet, sijaitsee vastaus toivomuksiisi Tuurin kylässä, jossa matkustavainen saa nukkua yönsä vanhan ajan patinaa henkivässä höyryjunassa.

Junaan saa ottaa mukaan lemmikin, minkä lisäksi saa valita yöpyykö sviitissä vai tavallisessa hytissä, joihin kaikkiin sisältyy muun muassa baarikaappi. Lisäksi mukavuuksiin kuuluu ravintolavaunu ja vapaa-ajan aktiviteettina tarjolla on muun muassa joogatunteja. Vaikka juna pysyy paikallaan, on yö siellä matka jo itsessään!

Glamping

Glamping eli glamorous camping! Se on omiaan henkilöille, jotka ihailevat ja arvostavat luontoa, mutta eivät halua tinkiä mukavuuksista mitä tulee yöpymiseen ja majoittumiseen. Luksustelttailu onkin oiva keino kokea luonto ja sen kauneus, mutta silti nauttia ylellisistä unista. Teltat ovat kaiken sään kestäviä ja majoittujan ei tarvitse vedellä hirsiä makuupussissa, vaan hän saa painaa päänsä pehmeälle pielukselle ja oikaista vartensa ihanan pehmeälle sängylle.

Glamping-majoitusta on tarjolla Suomessa esimerkiksi Jämsässä, jossa toimii Hidden House Pirttijärvi. Se tarjoaa asiakkaille upeat puitteet yhdistää luonto ja luksus samaan pakettiin.

Kesä on mukava viettää rentoutuen ja vapaa-ajasta nauttien eikä suomalaisen onneksi tarvitse lähteä kotimaataan kauemmas tässä asiassa; kaikki lomakohteet löytyvät 02 Taksin kartalta. Ei tarvitse siis kuin vain päättää retkikohde, tilata kyyti 02 Taksista ja laittaa ajatukset loma-asetuksille. Loppu sujuu kuin itsestään.

Pin It on Pinterest