13.11.2020

Päijät-Hämeen suurimmat taksiyhtiöt löytyvät nyt yhdestä palvelusta – Lahden Aluetaksi liittyy mukaan valtakunnalliseen 02 Taksi -palveluun

Taksin tilaaminen helpottuu Päijät-Hämeen alueella. 02 Taksin ja Lahden Aluetaksin yhteistyön myötä päijät-hämäläiset voivat tilata ja vertailla suurimpien taksipalveluiden kyytejä 02 Taksi -sovelluksen sekä -puhelinpalvelun kautta.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

02 Taksi on valtakunnallinen taksien tilaus- ja vertailupalvelu. Palvelu kattaa yli 80 % suomalaisista. 02 Taksin verkostossa on yli 5 200 autoa, joka on lähes puolet Suomen takseista.

Nyt palvelun kattavuus paranee myös Päijät-Hämeen alueella, kun alueen suurin taksipalvelu Lahden Aluetaksi liittyy mukaan palveluun.

Päijät-Hämeessä on jo aiemmin toiminut 02 Taksin kumppanina Menevä. Lahden Aluetaksin yhteistyön myötä alueen suurimmat taksiyhtiöt löytyvät saman tilauspalvelun alta. Asiakkaat voivat jatkossa vertailla näiden taksiyhtiöiden kyytejä 02 Taksi -sovelluksen ja – puhelinpalvelun kautta.

Lahden Aluetaksi lähti mielellään yhteistyöhön 02 Taksin kanssa: ”02 Taksi tarjoaa kanavana helpon ja turvallisen tavan tilata luotettava taksi kiinteällä hinnalla. Haluamme 02 Taksin kumppanuuden kautta olla tarjoamassa Päijät-Hämeen asukkaille luotettavaa ja kattavaa taksipalvelua kaikissa heidän käyttämissään kanavissa. Yhteistyö tuo myös autoilijoillemme lisää ajettavaa. Alueen keskeisten taksiyhtiöiden löytyminen samasta palvelusta on etu sekä taksinkäyttäjille että taksinkuljettajille.”, kertoo Lahden Aluetaksin toimitusjohtaja Juha Nyberg.

Taksiuudistuksen jälkeen kuluttajat ovat kokeneet taksin tilaamisen sekavaksi ja vaikeaksi. Erityisesti taksikyytien hinnoittelu on tuottanut päänvaivaa. ”Hintojen vertaileminen ja ymmärtäminen on käytännössä mahdotonta takseissa olevien ikkunatarrojen avulla. Olemmekin huomanneet, että suurin osa meidän kauttamme tehdyistä tilauksista tehdään kiinteään hintaan”, kertoo 02 Taksin operatiivinen johtaja Petteri Niemi.

Petteri Niemi on tyytyväinen Lahden Aluetaksin kanssa aloitettuun yhteistyöhön: ”Me 02 Taksissa haluamme tehdä taksin tilaamisen kuluttajille mahdollisimman helpoksi. Yksinkertaisen tilauspalvelun lisäksi se tarkoittaa kiinteää hintaa sekä kyytien helppoa vertailua saapumisajan, hinnan tai auton koon perusteella. Etenkin vertailupalvelun toimivuuden kannalta on tärkeää, että alueen tunnetut ja hyvämaineiset taksitoimijat ovat siinä mukana mahdollisimman kattavasti.”

Valinnanvapaus on valttia taksialalla

Paljon puhuttu taksiuudistus on kerännyt julkisessa keskustelussa lähinnä kritiikkiä. Sen lisäksi korona on aiheuttanut suuria haasteita taksialalle, kun kyytien määrä on laskenut murto-osaan aiemmasta.

Petteri Niemi haluaa kuitenkin uskoa, että pitkällä aikavälillä taksiuudistus voi kääntyä koko alan eduksi: ”Yksi taksiuudistuksen tavoitteista oli lisätä kuluttajien valinnanvapautta. Tuohon valinnanvapauteen kiteytyy myös meidän palvelumme peruspilari. 02 Taksin kautta tilaaja saa valita useista vaihtoehdoista hänen silloista tarvettaan parhaiten palvelevan kyydin. Uskon, että parhaiten kuluttajien tarpeisiin vastaavat taksiyritykset pärjäävät parhaiten tulevaisuudessakin.”

Myös Lahden Aluetaksin Juha Nyberg muistuttaa, ettei pelkkä voivottelu ja taksiuudistuksen kritisointi johda yhtään mihinkään: ”Emme voi jäädä haikailemaan menneitä, tai odottamaan tulevia poliittisia uudistuksia. Sen sijaan meidän täytyy elää tässä päivässä ja sopeutua taksialan nykytilanteeseen. Perustehtävämme on silti yhä sama, eli mahdollisimman turvallisen ja luotettavan kyydin toimittaminen.”

Lisätietoja:

Petteri Niemi, operatiivinen johtaja, 02 Taksi. Puh. +358 44 222 4222
Juha Nyberg, toimitusjohtaja, Lahden Aluetaksi. Puh. +358 44 200 9200

02 Taksi välittää numerosta 020230 vuosittain yli 500 000 taksitilausta, minkä lisäksi syksystä 2019 alkaen tarjolla on ollut myös ilmainen mobiilisovellus. 02 Taksia käyttäessä kuluttaja voi valita auton muun muassa matkan nopeuden, asiakasarvioiden tai jopa automallin perusteella

Tällä hetkellä 02 Taksin tilauspalvelu toimii koko maassa ja taksiyhtiöiden vertailupalvelu suurimmissa kaupungeissa. Uusia taksiyhtiöitä liittyy palveluun jatkuvasti ja vertailupalvelu on sitä mukaa myös laajentumassa usealle uudelle alueelle lähiaikoina.

Pin It on Pinterest