13.8.2020

Pohjois-Savolaisten taksitilaukset helpottuvat, kun taksikyytejä voi vertailla yhdessä palvelussa – EHT-Line Oy liittyi mukaan valtakunnalliseen 02 Taksi -palveluun

Taksien tilaaminen ja vertaileminen helpottuu Kuopiossa, Varkaudessa sekä koko Pohjois-Savon alueella. 02 Taksin ja EHT-Line Oy:n yhteistyön myötä savolaiset voivat tilata paikallisten taksiyhtiöiden kyytejä 02 Taksi -palvelun kautta.

metro taksi on uusi 02 taksin kumppani pääkaupunkiseudulla

02 Taksi on taksien tilaus- ja vertailupalvelu, joka toimii koko maassa. Nyt palvelun kattavuus paranee entisestään Pohjois-Savon alueella, kun koko alueella toimiva EHT-Line Oy liittyy mukaan palveluun.

EHT-Line Oy:n yhteistyön myötä taksiasiakkailla on viisi vaihtoehtoa, joista valita sopiva kyyti. Nyt esimerkiksi Iisalmen Aluetaksin autoilijat tulivat EHT-Line Oy:n kanssa solmitun sopimuksen myötä osaksi 02 Taksi -palvelua. Asiakkaat voivat jatkossa vertailla näiden taksiyhtiöiden kyytien hintaa, saapumisaikaa ja asiakasarvioita soittamalla numeroon 020230 tai 02 Taksi -sovelluksen kautta.

”Kuluttajat ovat kritisoineet taksiuudistusta paljon, koska taksin tilaaminen on koettu vaikeaksi ja hinnoittelu sekavaksi. Uskomme, että kun useimmat taksiyhtiöt löytyvät saman tilauspalvelun alta, hyötyvät siitä sekä me mukana olevat taksitoimijat että ennen kaikkea taksiasiakkaat”, kertoo EHT-Line Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pasi Eklind.

02 Taksin liiketoiminnan kehitysjohtaja Petteri Niemi on tyytyväinen EHT-Line Oy:n kanssa aloitettuun yhteistyöhön:

”Me 02 Taksissa haluamme tehdä taksin tilaamisen asiakkaille mahdollisimman helpoksi. Helposti ja nopeasti toimivan tilauspalvelun lisäksi se tarkoittaa myös kyytien helppoa vertailua. Etenkin vertailupalvelun toimivuuden kannalta on tärkeää, että alueen tunnetut ja hyvämaineiset taksitoimijat ovat kattavasti mukana.”

Myös EHT-Linen Pasi Eklind pitää 02 Taksista löytyvää eri taksitoimijoiden välistä vertailumahdollisuutta hyvänä asiana, sillä se helpottaa kuluttajien ymmärrystä taksikyytien eroista.

”Me olemme Pohjois-Savolaisten ja Pohjois-Karjalaisten taksiautoilijoiden perustama yhtiö ja meille on tärkeää, että saamme asiakkaat jälleen luottamaan takseihin. Meille on pelkästään eduksi, että taksin tilaaminen sekä kyytien vertailu on asiakkaillemme helppoa”, Eklind toteaa.

Taksiuudistuksella on myös positiivisia puolia

Paljon puhuttu taksiuudistus on kerännyt julkisessa keskustelussa lähinnä kritiikkiä. Petteri Niemi haluaa kuitenkin uskoa, että pitkällä aikavälillä uudistus voi kääntyä koko alan eduksi.

”Taksiuudistuksen tuomia positiivisia asioita ei ole otettu julkisessa keskustelussa huomioon. Yksi taksiuudistuksen tavoitteista oli lisätä kuluttajien valinnanvapautta. Tuohon valinnanvapauteen kiteytyy myös meidän palvelumme peruspilari. 02 Taksin kautta tilaaja saa valita useista vaihtoehdoista hänen silloista tarvettaan parhaiten palvelevan kyydin. Uskon, että parhaiten kuluttajien tarpeisiin vastaavat taksiyritykset pärjäävät parhaiten tulevaisuudessakin”, Niemi toteaa.

02 Taksi haluaa helpottaa taksien tilaamista paikallisen vertailun lisäksi myös valtakunnallisesti:

”Kotimaanmatkailun lisääntymisen myötä myös taksikyytien tarve lisääntyy. Meidän palvelumme kattaa koko Suomen. Vaikka asiakkaalla olisi kotipaikkakunnallaan tuttu taksiyhtiö, jota haluaa aina käyttää, niin sitä ei välttämättä ole matkakohteessa. 02 Taksin kautta asiakas voi tilata hyvien ja luotettavien taksiyhtiöiden kyytejä kaikkialla Suomessa.”, Niemi jatkaa.

Myös EHT-Linen Eklind muistuttaa, ettei pelkkä taksiuudistuksen kritisointi johda mihinkään:

”Emme voi jäädä haikailemaan menneitä tai odottamaan tulevia poliittisia uudistuksia. Sen sijaan meidän täytyy elää nykytilanteen mukaan ja kehittää toimintaa tulevaisuutta ajatellen. Nykytilanteessa on myös paljon positiivisia mahdollisuuksia, joista yksi on juuri nämä kaikkia osapuolia hyödyttävät kumppanuusmallit. Perustehtävämme on yhä sama, eli mahdollisimman turvallisen ja luotettavan kyydin toimittaminen.”

Lisätietoja:

Petteri Niemi, liiketoiminnan kehitysjohtaja, 02 Taksi. Puh. +358 44 222 4222

02 Taksi on 020202 Palvelut Oy:n ylläpitämä taksien tilaus- ja vertailupalvelu. 02 Taksi välittää numerosta 020230 vuosittain yli 500 000 taksitilausta, minkä lisäksi syksystä 2019 alkaen tarjolla on ollut myös ilmainen mobiilisovellus. 02 Taksia käyttäessä kuluttaja voi valita auton muun muassa matkan nopeuden, asiakasarvioiden tai jopa automallin perusteella

Tällä hetkellä 02 Taksin tilauspalvelu toimii koko maassa ja taksiyhtiöiden vertailupalvelu suurimmissa kaupungeissa. Uusia taksiyhtiöitä liittyy palveluun jatkuvasti ja vertailupalvelu on sitä mukaa myös laajentumassa usealle uudelle alueelle lähiaikoina.

Pin It on Pinterest